Vukovi pored Imotskog usred dana rastrgali psa: ‘Prizor koji smo zatekli nemoguće je sanjati i u najstrašnijim snovima’

Vukovi
Ni petstotinjak metara od zaseoka Šimundića u općini Lovreć pas je odšetao od svog vlasnika. Nedugo zatim začulo se cviljenje u šumi - vukovi su u samo nekoliko minuta raskomadali ljubimca obitelji Frankić.

- Kad smo čuli da se nešto čudno događa sa životinjom, odmah smo krenuli u potragu. Budući da je pas imao čipiranu ogrlicu, vrlo brzo smo ga pronašli. Prizor koji smo zatekli nemoguće je sanjati i u najstrašnijim snovima. Raskomadani dijelovi tijela odavali su svu užas koja se tu, u samo nekoliko minuta, dogodila. Nema sumnje da je to djelo više vukova, koji već dulje vrijeme haraju tim područjem - uvjerava nas Ljubomir Frankić, ističući kako je sličan scenarij doživio i prije nekoliko godina, kada su mu u vučjim raljama završile dvije lovačke kujice.

Kako tada, tako i u ovom slučaju, radilo se o vrlo vrijednim lovačkim psima, za koje njihov vlasnik veli da ih ne bi dao ni za kakav novac. Bilo je ponuda i od nekoliko tisuća eura, ali za Frankića nije bilo novca za koje bi ih prodao. Nedavno su i u Kozičkim Poljicima divlje zvijeri zaklale psa i nekoliko ovaca. Sve to govori o potrebi sanitarnog odstrela vukova, koji na području Imotske i Vrgoračke krajine čine veliku štetu kod ionako malobrojnih stočara.

Slobodna Dalmacija