Vukovarskog Hrvata policija maltretirala i kaznila zbog pokazivanja dva prsta srpskim navijačima!

Maltretiranje se odvijalo pred njegovim maloljetnim kćerima i suprugom. Vjerovali ili ne - ovo se događa u Hrvatskoj, zemlji koja je prije gotovo dvadeset godina izborila nezavisnost.

- Mi Vukovarci smo ovih dana svjedoci vrijeđanja i narušavanja javnog reda i mira od strane navijača srpske reprezentacije koji prije i početka utakmica paradiraju gradom i uz zaštitu hrvatske policije vrijeđaju domaće stanovništvo povicima koji podsjećaju na 1991. godinu kada se pozivalo na ubijanje Hrvata: 'Ovo je Srbija', 'Vukovar Srbija' i slično. Javljam Vam se jer sam u nedjelju, zajedno sa suprugom i dvoje malodobne djece, zaustavljen i maltretiran od strane hrvatskog policajca. Očito isprovociran mojim pokazivanjem dva prsta iz automobila koloni srpskih navijača i mojim načinom oblačenja (bio sam u hrvatskom dresu), odlučio je mene i suprugu presresti nasred ceste pred očima moje preplašene djece - priča svoju priču naš čitatelj.

Želeći ostati anoniman zbog zaštite vlastite djece, objašnjava kako je policajac njega i suprugu izdvojio iz kolone automobila, koju je policija zaustavila kako bi kolona sa srpskim navijačima mogla proći. Zadržao ih je 45 minuta i napisao im prekršajne prijave za 'vrijeđanje kolone'.

- Imam 35 godina i nikad nisam kazneno prijavljivan, redovito plaćam porez. Kako ću ovo objasniti kćerima? To što imaju 2,5 i 4 godine nije omelo djelatnika MUP-a da nas pred njima zadržavaju kao kriminalce - kaže i dodaje kako je sramota hrvatske policije da navijačima ne uručuju iste takve prijave.

U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj rekli su nam da s konkretnim slučajem nisu upoznati, a da detalje možemo provjeriti na Prekršajnom sudu.

Dakle, da sumiramo - naš čitatelj prekršajno je prijavljen zbog pokazivanja dva prsta koloni srpskih navijača, odnosno 'provociranja kolone', kako mu je objašnjeno. Srpski navijači u tom su trenutku prolazili kraj kolone građana, koju je zaustavila policija kako bi oni mogli proći, i vikali parole poput 'Ovo je Srbija'. Nitko od njih nije kažnjen zbog 'provociranja kolone'.

Sramotno je i nevjerojatno da je pokazivanje dva prsta, koje je simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, postalo provokacijom u Hrvatskoj! I ponovo je očito da su oni koji su uniformu tzv. Srpske vojske Krajine zamijenili policijskom daleko od lojalnih hrvatskih građana. Dapače, svoje policijske ovlasti zloupotrebljavaju kako bi kaznili one koji to jesu.

dnevno.hr