Vukovar: Skinute i razbijene sve dvojezične ploče

Vukovar, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, hrvatski sabor, Saborski zastupnici, glasovanje, ćirilica, Vukovar, ćirilica, dvojezična ploča, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Zoran Milanović, kaznene prijave, HRT, Goran Radman, ravnatelj HRT-a , Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, stožer za obranu Vukovara, dvojezična ploča, dvojezični natpisi
Ubrzo nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. vukovarske brigade, skinute su ili razbijene gotovo sve dvojezične ploče u Vukovaru. Uhićeno je petero osoba, a među njima ima i žena.

Dvije osobe prvo su razbile ploču na zgradi policijske postaje Vukovar, poslije čega su uhićene. Nakon toga skinute su i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru. Prema riječima Franje Šoljića, predsjednika koordinacija braniteljskih udruga grada Vukovara, osim razbijene ploče na PT Vukovar, u gradu više nema postavljenih dvojezičnih ploča.

- Ostale ploče branitelji-stradalnici skinuli su i odnijeli u ured gradonačelnika da ih on vrati u Zagreb. Uhićene su dvije osobe, od kojih je jedan muškarac 90-postotni ratni vojni invalid, a drugi je branitelj - rekao je Šoljić.

Dodao je da su Vukovarci i branitelji danas pokazali zajedništvo i da će to tako i ostati. Pred policijskom postajom trenutačno se nalazi tridesetak okupljenih građana, a ispred je i nekoliko pripadnika interventne policije.

hina