Vojnik u Otočcu napao dječaka letvom i slomio mu ruku, prijeti mu isključenje iz službe

regija, napad, maloljetnik
Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u nedjelju su izrazili žaljenje i oštro osudili napad na maloljetnika u Otočcu, protiv pripadnika Oružanih snaga koji je sudjelovao u incidentu provest će se kazneni i stegovni postupak.

Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga RH je izvan radnog vremena i redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede. 24.sata pišu da je dječaku slomio ruku.

Naime, prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u njegovu vlasništvu, na kojem je zatekao više osoba, među njima i oštećenu maloljetnu osobu, priopćilo je Ministarstvo.

Mediji pišu da je dječak (14) ozlijeđen nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovom čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci, te su sjeli u čamac, prišao im je muškarac i napao ih drvenom letvom.

"Nismo nikakvu štetu radili na barci, ništa, samo smo sjedili. Taman smo htjeli otići, kad je muškarac iz svojega dvorišta izišao s letvom u rukama, 10 centimetara širokom i dugom manje od metra. Govorio je: ‘Što radite ovdje, djeca bježite ća!" Moja tri prijatelja su uspjela pobjeći, a ja nisam jer su mi mobitel i novčanik ostali na podu. Htio sam dohvatiti svoje stvari, kad me uhvatio za vrat i bacio na pod. Stajao je nada mnom na uzbrdici i zamahnuo letvom prema mojoj glavi. Obranio sam se rukom po kojoj me opalio i slomio mi ruku", prepričava nemili događaj 14-godišnjak, koji je završio u bolnici za 24 sata.

MORH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Nad pripadnikom Oružanih snaga RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim, ističe Ministarstvo koje izražava žaljenje zbog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga.