Vjeroučiteljica u pravu: Homoseksualizam je bolest

Time je potvrđena obrana vjeroučiteljice Mudrovčić da na nastavi vjeronauka nije govorila o homoseksualcima kao bolesnim osobama, kao što ju je optužila majka jedne učenice (koja i ne pohađa vjeronaučnu nastavu!), nego da se držala nastavnog plana i programa te crkvenog učenja o homoseksualizmu, piše dalje.com.

- Žao mi je što je do ovoga procesa uopće i došlo jer je Crkvi dostojanstvo osoba uvijek u prvom planu - rekao nam je prof. dr. Ivica Pažin, ravnatelj Nacionalnog katehetskog ureda, koji je došao na izricanje presude jučer na Županijski sud u Zagrebu.

- Stekao sam dojam da Kontri kao da nije bilo važno hoće li dobiti spor, nego samo govoriti o homoseksualnosti i diskriminaciji, za koju mi se čini da ne postoji toliko koliko bi oni poželjeli - rekao nam je dr. Pažin.

Vjeroučiteljici Mudrovčić skinuto je golemo breme s pleća, ali i Katoličkoj crkvi, jer je ovo bila prva tužba po Zakonu o suzbijanju diskriminacije, koja je poslužila i kao svojevrsna proba u odmjeravanju snaga homoseksualnih udruga s Katoličkom crkvom, koja ne odobrava homoseksualne odnose i brakove, što te udruge nikako ne žele prihvatiti.