Vinkovci: Sinovi paroha slavili dolazak Šešelja: 'Krv nije voda, stiže vojvoda!'

Vinkovci, skandal
...koju je Azap pročitao na božićnoj liturgiji u vinkovačkom hramu. Dio Irinejove božićne poslanice, uopće nije bio u blagdanskom ozračju ljubavi i mira, a glasio je:

"Čestitam Božić braći i sestrama u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu i Banovini, koji ponovno doživljavaju, kao i prije dvadesetak godina, progone i stradanja zbog svog imena, pisma i jezika".

Predrag Azap koji je ovu poslanicu pročitao na pravoslavni Božić, bio je žestoko kritiziran od strane braniteljskih i stradalničkih udruga koje su tvrdile da je Srpska pravoslavna crkva litrugiju u Vinkovcima iskoristila za političke optužbe, širenje straha i netolerancije, te da je dio poslanice u duhu Memoranduma SANU.

"Dio poslanice patrijarha Irineja je bio s raznim porukama, odaslanim svugdje gdje Srbi žive, ali puno je bilo ljepših poruka koje su se mogle izdvojiti osim ove koja je uvrijedila braniteljsku populaciju. Ja sam, ipak, bio zadužen samo prenijeti poslanicu", branio se vinkovački paroh Azap.

Iako je ovaj skandal u međuvremenu zaboravljen, a Predragu Azapu u kršćanskom duhu od strane vinkovačkih Hrvata i oprošten, opet, uoči Božića, dogodio se novi i zaista je pitanje, kako će se ovog puta obraniti Predrag Azap.

Uznemireni Vinkovčani javljaju kako su, ako je suditi po Facebook profilima parohovih sinova, upravo oni veliki obožavatelji četničkog vojvode kojem su na društvenoj mreži poželjeli dobrodošlicu. Jedan od njegovih sinova na svom profilu uz sliku četničkog vojvode napisao je;

"Vojvoda, kralju, dobrodošao", a drugi uz sliku na kojoj je ćiriličnim slovima ispisano "Srbija čeka Šešelja" stavio je "prikladan" komentar: "Krv nije voda, stiže vojvoda".

Radi zaštite njihovih identiteta (jedan od sinova je maloljetan) objavljujemo samo djelomične screenshootove sa njihovih profila, iako u Vinkovcima ove njihove objave nisu tajna:

"Ovih dana sam naletio na facebook profile sinova vinkovačkog paroha Predraga Azapa. Šokiralo me kada sam vidio da slave izlazak Šešelja. Sam Azap je svojedobno čitao Irinejevu poslanicu u kojoj je govorio o ugroženosti Srba u Hrvatskoj iako u Vinkovcima nije zabilježen niti jedan etnički incident već 15 -ak godina. I sada njegovi sinovi otvoreno slave Šešelja... Ti dečki otvoreno žele incident, a ispast će da smo mi, Vinkovčani, mrzitelji Srba. I ja kao Hrvat, bijelac, katolik, rođeni Vinkovčanin (stereotip Hrvata) da objavim status kao ovi dečki, u kojem slavim Šešelja, bi bio meta u gradu i svjestan sam toga... Toj djeci treba netko ukazati da griješe i vrijeđaju jako puno ljudi. To je nužno jer znamo prozivati naše klince kada viču "Za dom spremni, ajmo ajmo ustaše" i druge nepromišljenosti, a sada se licemjerno šuti kada su u pitanju srpski klinci. Ne želim biti etiketiran kao mrzitelj Srba jer sam poprilično liberalan i imam dosta prijatelja srpske nacionalnosti", samo je jedna od kritika na račun sinova Predraga Azapa koji će, čini se, Vinkovčanima opet morati dati neka pojašnjenja. Ne bude li to učinio, potvrdit će ono što je na Facebook stavio njegov stariji sin. "Krv nije voda, stiže vojvoda"...

Izvor: dnevno.hr