Vinka Žuljevića Klicu likvidirala mafija iz Tuzle?

vinko zuljevic klica ubojstvo
Lažne oznake Bijelić je kazao da su izmijenili podatke s kolegama iz BiH i da su već dobili neke od traženih informacija koje se uklapaju u jednu od nekoliko mogućih verzija o ubojstva. Potvrdio je da ne mogu isključiti da veza s ubojstvom ne seže izvan granica Hrvatske. Policija smatra da je zapaljeni automobil Škoda Octavia s lažnim tablicama BiH, koji je pronađen nakon ubojstva, povezan s ovim zločinom.

On je potvrdio da se Klica vraćao u svom automobilu kada ga je presrela Škoda u kojoj su bile dvije osobe te jedan motocikl na kojem su, također, bile dvije osobe. Suvozač i jedna od osoba na motociklu ispalili su više hitaca u njegovom smjeru, a kad je izišao iz auta, također su u njega ispalili više hitaca, nakon čega je na mjestu preminuo.

Tražili azil
Hrvatski mediji navode da policija razmatra je li Žuljevićevo ubojstvo možda kolateralna šteta mafijaškog rata koji već skoro dvije godine bukti na području Tuzle. Naime, jedna od zaraćenih strana "azil" je potražila upravo u Zagrebu, gdje je policija detektirala kako se neki od njih druže s osobama bliskim Žuljeviću.

Takvo nešto moglo je biti okidač da neki od ljudi iz suprotstavljenog klana žele osvetu, a kako je riječ upravo o ljudima koji su skloni vrlo nasilnom obračunavanju, i to je jedna od verzija kojoj policija posvećuje punu pažnju.

Nestanak dvojice prijatelja
Osim poslova u vezi s preprodajom oružja, u fokusu istražitelja kao mogući motiv likvidacije istražuje se i nestanak dvojice Žuljevićevih poznanika koji su početkom siječnja ove godine otišli zajedno na put u Češku i kojima se gubi svaki trag.

Agencije