Veronika Pecolaj pronađena mrtva

Vveronika Pecolaj, lažna medicinska sestra, zadar, Obrovac , obdukcija, Veronika Pecolaj

U Obrovcu je sinoć otkriveno mrtvo tijelo Veronike Pecolaj koja je nekoliko godina radila u ordinaciji dr. Gorana Jusupa.

Kako je objavio Zadarski.hr navodno je uzrok smrti gušenje. Njeno tijelo pronašao je upravo Jusup koji je i pozvao policiju.

Policija će više informacija objaviti nakon završenog očevida.

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula da doktora iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi "Provjerenog" šokirali su javnost, kao i mlada žena Veronika Pecolaj, koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je završila školu u Zadru ali se nije odmah mogla sjetiti koju jer je, kaazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska, već gimnazija).

Ispostavilo se da ona nije medicinska sestra.

Policija je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj krajem travnja podnesen je optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Dr. Goran Jusup jučer je za Index priznao da je svoju "medicinsku sestru" izvukao iz psihijatrijske bolnice na otoku Ugljanu i zaposlio je u svojoj ordinaciji u Obrovcu.

Otkrio nam je i njenu dijagnozu koju iz etičkih razloga ne objavljujemo. Prema onome što nam je rekao, radi se o teškoj psihičkoj bolesti.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je izvukao Veroniku Pecolaj iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.