Veliki uspjeh hrvatske policije u otkrivanju lažno prijavljenih: Identificirana 102- godišnja Anđa Perić

...krenuvši u Kotlenice, mjesto u Općini Dugopolje, provjeriti stanuje li u svom domu Anđa Perić, kako je i prijavljena. U kući u Kotlenicama zaista ih je dočekala Anđa Perić, 102-godišnja starica, jedna od najstarijih žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kazavši joj da rade samo svoj posao, dvojica policajaca iz policijske postaje u Solinu su obavila provjeru šokirane 102-godišnje Anđe Perić. Da su samo na internetu "uguglali" njeno ime, otvorili bi im se tekstovi, s fotogalerijama i čestitkama za njen 100. rođendan, koji je proslavila 13. listopada 2010. godine.

Tako bi neugodnosti poštedjeli baku Anđu, ali i njezinu nevjestu Ivu i sina Vladu, koji su im kazali:

- Radije idite u Vukovar, provjeravati lažno prijavljene Srbe, a ne idite po hrvatskim selima u Zagori. No, umjesto da se "pokriju ušima", jedan od policajaca bezobrazno je odgovorio nevjesti Ivi.

- Vi ste jedna zločesta baba.

Nakon "obavljenog posla" skupili su se i otišli dalje.

Još 21. veljače ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, nakon vijesti da policija obavlja provjere prebivališta u Vrgorcu, kazao je da se takve akcije ne provode samo u vrgoračkom kraju, nego diljem Hrvatske od kada je na snagu stupio novi Zakon o prebivalištu. Sve sa ciljem da se otkriju lažno prjavljeni građani na popisu birača.

Baka Anđa

Znamo da "revnosni" policajci PU Splitsko-dalmatinske već desetak dana idu u akcije po vrgoračkom i imotskome kraju, graničnim područjima s BiH, ali da će se ovako izblamirati u Kotlenicama, koje graniče jedino s mosorskim vrletima, ipak je bilo iznenađujuće. Tim prije, što im je za provjeru bake Anđe Perić trebalo samo uključiti internet. Stoga, minus ide premijeru Zoranu Milanoviću, ministru Ranku Ostojiću, ali i načelniku PU splitsko-dalmatinske Zoranu Petričeviću, koji bi svoje djelatnike trebao malo bolje naučiti poslu.

Vukovarska sela se izbjegavaju, sporna ona pod Mosorom?

Dakako, cijela priča dobiva dodatno na težini kada se zna da se, u trenutku kada se vukovarski Hrvati, ali ne samo vukovarski, protive uvođenju ćirilice u grad heroj, još uvijek ne provjeravaju lažno prijavljeni Srbi na području PU Vukovarsko-srijemske.

Slučaj je htio da se sramotna policijska akcija u Kotlenicama i dolazak 102-godišnjoj baki Anđi Perić podudario sa subotnjim priopćenjem Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji je objavio:

"Kada bi se nakon provjere prebivališta i brisanja osoba koje ne žive u Vukovaru, već se samo fiktivno vode na pojedinim adresama, ponovno proveo popis stanovništva, broj građana srpske nacionalnosti bi u Vukovaru bio ispod 33 posto čime bi prestali i svi razlozi za uvođenje dvojezičnosti".

No, policajci izbegavaju pokucati na vrata kuća u Bršadinu, Pačetinu i ostalim vukovarskim selima s većinskim srpskim stanovništvom. No, zato su pokucali na vrata baki Anđi u Kotlenicama, nastavljajući diskriminirati hrvatsko stanovništvo u Republici Hrvatskoj.

Izvor: dalmacijanews.com