Velika tuga u Velikoj; posljednji ispraćaj nogometaša Brune Bobana

Bruno Boban, sahrana
...za vrijeme utakmice Marsonije i Slavonije iz Požege prošle subote u Slavonskom Brodu.

Nesreća se dogodila u 7. minuti utakmice, kada je nogometaša ne odviše jaka lopta pogodila u prsa, a on je zatim pokleknuo i srušio se. U pomoć su mu priskočili igrači obiju momčadi, trener i dežurni liječnici i fizioterapeuti. Liječnička ekipa četrdesetak ga je minuta pokušavali reanimirati, ali, nažalost, bezuspješno.

Komemoracija za tragično preminulog nogometaša održana je u organizaciji NK Papuka i Nogometnog saveza Brodsko-posavske županije u Velikoj, njegovu rodnom mjestu. Brunini bližnji, prijatelji i suigrači, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, čelnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Općine Velika prisjetili su se njegova nogometnog puta kojeg je u najranijoj dobi započeo u Kamen Ingradu, nastavio u Papuku, Zagrebu i Slavoniji i na kraju tragično završio u Marsoniji.

Na komemoraciji se čulo evociranje uspomena na Brunino djelo kao sportaša, ali i osobe sa svim svojim vrlinama i specifičnostima koje su ga krasile u komunikaciji s ljudima. Posebno su bile dirljive riječi njegovih suigrača iz njegovih bivših klubova na koje nitko nije mogao ostati ravnodušan i ne pustiti suzu iz oka.

Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić rekao je kako je u ovakvim situacijama teško prenijeti adekvatno raspoloženje, jer uvijek postoji nešto što obuzdava mogućnosti. On je u ime predsjednika HNS-a Davora Šukera i svih članova Izvršnog odbora izrazio sućut Bruninoj obitelji, svima prisutnima i svim klubovima gdje je Bruno igrao.

Istaknuo je kako ga je zvao i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić, koji je izrazio sućut u ime svih članova naše reprezentacije na turneji u SAD-u.Tragičnu vijest Srebrić je doznao na povratku mlade reprezentacije s utakmice u Češkoj.

- Naši sportaši pišu povijest, ne samo nogometa i sporta, nego i svoje države, i zaslužuju visoka priznanja. Zaslužuju sjećanje. Mi njih nosimo u našim mislima, nosimo ih u našim srcima, ali ostaju zapisani i u našim knjigama. Nikada nećemo zaboraviti našeg dragog Brunu, koji je i u ovoj svojoj relativnoj kratkoj nogometnoj karijeri ostavio trag i zabilježbu, i to ne samo u klubovima u kojima je igrao. Time je ušao u povijest hrvatskog nogometa - rekao je Srebrić.

On je istaknuo kako je ponosan na našu nogometnu reprezentaciju čiji nastupi, dodao je, uvijek ostavljaju dubok trag u svijetu i doprinose promidžbi Hrvatske.

Prepričao je i detalj s nedavne posjete izraelske parlamentarne delegacije Hrvatskoj, kada su Izraelci pitali kako to da jedna tako malo zemlja poput naše ostvaruje neusporedivo veće i bolje rezultate u nogometu od njihove, koja ima dvostruko više stanovnika.

- Hrvatski nogomet, hrvatska reprezentacija i Hrvatski nogometni savez simboli su hrvatske države. U te simbole spada i naš dragi Bruno - rekao je Srebrić.

Vijest o tragičnoj smrti nogometaša prenijeli su mnogi svjetski mediji. Kako smo neslužbeno doznali, obdukcijom u brodskoj Općoj bolnici utvrđeno je kako je preminuo od zatajenja srca.

Bruno Boban je u ponedjeljak pokopan na groblju u Velikoj.

vecernji.list