Velika potraga za poduzetnikom iz Zagreba - uzeo svoje sinčiće od 3 i 13 mjeseci i nestao

Nedim Novalić, nestali, poduzetnik
Zagrebački poduzetnik Nedim Novalić (39) sa svoja dva sinčića, stara dva i 13 mjeseci, posljednji je put viđen 19. veljače ove godine u Sibeliusovoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko. Otad mu se gubi svaki trag, a istražitelji intenzivno nastoje pronaći čovjeka koji je u nepoznato odveo dvoje male djece.

Njegov otac je očajan. U telefonskom razgovoru rekao je da "nema tih riječi koje bi opisale njegovu tugu, očaj i nemoć" otkad je doznao za nestanak svoga sina s unucima.

"Vjerujem u pozitivan i što skoriji ishod. Ne možete niti zamisliti što prolazim, kako se osjećam i kakve mi sve misli lete glavom. Pa, nestao mi je sin s unučadi. Detalje vam, nažalost, ne mogu otkriti jer policijska istraga traje. Mogu samo reći da su na slučaju angažirane sve društvene institucije", izjavio je otac nestalog muškarca za Jutarnji list.

Zanimljivo je da od travnja prošle godine za Nedimom Novalićem, koji je direktor dviju tvrtki, traga policija zbog računalne prijevare.

Problemi koji su se počeli nakupljati rezultirali su bijegom s adrese boravka i prebivališta koja je za tijela gonjenja bila nepoznata od kraja ožujka prošle godine, a u međuvremenu mu je, točnije početkom ovoga mjeseca, poništena i osobna iskaznica.

"Od travnja prošle godine, kada sam mu postavljena za branitelja po službenoj dužnosti, nisam stupila u kontakt s njim, a postupak se vodi u odsutnosti", rekla je Novalićeva odvjetnica Tajana Babić.

Novalić je tražena osoba još od 11. travnja 2017. kada mu je u odsutnosti, a po prijedlogu općinske državne odvjetnice, zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor.

Slučaj zbog kojega je Novalić optužen je krađa, odnosno "peglanje" kreditne kartice iz 2015. godine. Prijavu je podnijela jedna gospođa kojoj je Novalić zbog njezina hendikepa pomagao kupiti razne potrepštine, no Novalić joj je uzeo karticu i "spiskao" oko 9000 kuna.

Nakon njezine prijave policija je ispitala Novalića te je on porekao djelo, no kada su ga policajci ponovno potražili u veljači 2017., taj put kako bi ga i službeno uhitili, nisu ga pronašli na prijavljenim adresama. Dva mjeseca poslije protiv njega je službeno otvorena istraga, a zbog svoje nedostupnosti u travnju je i završio na tjeralici.

dnevnik.hr