FOTO  Većina Slovenaca glasovala bi za ulazak Hrvatske u EU

Hrvatska, izbori, posavski obzor, Hrvatska, Europska unija, Hrvat, Hrvatska, prebivalište, Zoran Milanović, Hrvatski premijer, EU i Ukrajina, Rusija, BREXIT, euro, Hrvatska zemlja, Hrvatska zemlja, BIH, Hrvatska zemlja, BIH, pravila EU-a, Hrvatska zemlja, eu

rema rezultatima ankete dnevnika Dela, na mogućem referendumu o potvrdi ulaska Hrvatske u EU, 65,3 % upitanih izjasnilo bi se za, 27,4 % glasovalo bi protiv, a 7,3 % ispitanika nije se izjasnilo. U anketi je sudjelovalo 455 ljudi.

No, anketa internetskog portala RTV Slovenije otkriva da većina naših sjevernih susjeda ne misli da će dogovor Boruta Pahora i Jadranke Kosor dovesti do rješenja graničnog spora. U pozitivan ishod dogovora hrvatske premijerke i slovenskog predsjednika vlade ne vjeruje 53 posto ispitanika, a da će dugogodišnji problem sada ipak biti riješen tvrdi njih 35%. Neodlučenih je bilo 12 posto.

Još pesimističniji su čitatelji tjednika Mladina - više od 75% ne vjeruje da su susjedi pred rješenjem graničnog spora. Većina čitatelja Mladine (53,3%) misli i da je za granični spor u Piranskom zaljevu referendum odgovarajuće rješenje.

Rješenje graničnog spora s Hrvatskom bit će i tema današnjih pitanja zastupnika slovenskog parlamenta premijeru Pahoru. 

tv slo/hercegovina.info