Večernjakova ruža: Iskrene reakcije pobjednika i glazbeni show na pozornici

večernjakova ruža
U zagrebačkom HNK četrnaesti put izabrani su pobjednici Večernjakove ruže, ovaj put za rad u 2015. godini. O pobjednicima je, kao i uvijek, odlučivala publika.

 Prvi koji je imao razloga za slavlje bio je voditelj Narodnog radija Dalibor Petko koji je pobijedio u kategoriji radijska osoba godine. Mia Negovetić proglašena je novim licem godine, a njezine suze zbog osvojene Ruže te simpatična i iskrena reakcija da donedavno nije ni znala što je Večernjakova ruža sve je razgalila. U kategoriji najbolje TV glumačko ostvarenje godine pobijedio je Goran Navojec, a kako zbog snimanja filma nije mogao prisustvovati dodjeli, umjesto njega Ružu je primio njegov kolega iz serije "Horvatovi", mladi glumac Jan Begović, koji je na pozornici priznao da mu je velika čast što je Goran odabrao njega kao svog predstavnika na Ruži.

Od večeras s dvije Ruže mogu se pohvaliti i dečki iz 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić, koji su nakon dvije godine ponovno slavili u kategoriji glazbenika godine. Večernjakovu ružu za najbolju radijsku emisiju osvojila je Želina vesela lista s Radio Dalmacije, televizijskim licem godine proglašen je RTL-ovac Zoran Šprajc koji je bio vidno iznenađen Ružom, a najbolja TV emisija je HRT-ov The Voice. Dodjelu je svojim čarobnim glasom otvorila Amira Medunjanin s "Jutros mi je ruža procvjetala", a taj veličanstven glazbeni niz nastavili su Gibonni i Vatra. Goste su zabavljali brojni prezenteri poput Jelene Rozge, Ivana Pažanina i Jacquesa Houdeka, dok se za dodatnu dozu humora pobrinula ekipa iz News Bara. Publiku je ipak možda najviše nasmijao trener svih trenera Ćiro Blažević koji nije mogao sakriti oduševljenje što stoji pokraj Jelene Rozge pa ju je čvrsto zagrlio i uzviknuo: - Pa sad vi vičite "Ćiro, pederu".

Da je proglašenje pobjednika Večernjakove ruže jedan od najiščekivanijih događaja u godini, dokazano je godinu dana kasnije kada su izabrani pobjednici za 2016. godinu. Voditelji su bili Duško Ćurlić i Nevena Rendeli-Vejzović koja je u to vrijeme bila trudna noseći blizance pa su iskoristili situaciju i našalili se da je Ruža prvi put u povijest imala četiri voditelja. Prvu kristalnu Ružu s potpisom Ivice Propadala dobili su Gibonni i Oliver Dragojević u kategoriji glazbenik godine, novim licem godine proglašena je HRT-ova novinarka Zrinka Grancarić, titulu TV osobe godine dobila je urednica i novinarka Ivana Petrović, Petra Dugandžić primila je Ružu u kategoriji TV glumačko ostvarenje godine, "Pomorska večer" proglašena je radijskom emisijom godine, radijska osoba godine je Ivana Mišerić, a ekipa iz "RTL Direkta" pobijedila je u kategoriji TV emisija godine.

Publiku je ponovno oduševila ekipa iz News Bara šaljivim skečevima o nominiranima, a u glazbenom dijelu programa zabavljali su ih Zoran Predin i Matija Dedić, Pavel, Chui i Gibonni.