Vakula kaže da bi nas vrijeme sljedećih dana moglo jako iznenaditi

pijavica, podgora, Hvar, nevrijeme, Snažno nevrijeme, Dalmacija, nevrijeme, Snažno nevrijeme, prognoza, vremenska prognoza, nevrijeme, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza
...znatno se povećava sljedećih dana, poglavito od potkraj utorka i tijekom srijede, navodi Zoran Vakula u svojoj prognozi.

Kao i u prošlim tjednima, i u sljedećem ćemo imati promjenljivo vrijeme, i još jednu izraženiju promjenu temperature zraka, a prije nje južinu - pad tlaka, jugo, jugozapadnjak...

Nakon današnjeg uglavnom suhog i djelomice sunčanog dana, u utorak će na kopnu biti promjenljivo oblačno, te još malo toplije, a jugozapadnjak će slabjeti. Ponegdje će biti i kiše. U srijedu će zapuhati sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će u osjetnom padu. Uz prolazno jače naoblačenje u gorju će biti i susnježice i snijega. U četvrtak ujutro mjestimice magla, a zatim ponovno oblačnije s oborinama, osobito tijekom petka, kada će najvjerojatnije biti i najhladnije, i osobito u gorju ponovno sa snijegom, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za HRT.
Bit će kiše, bure, juga...

I na Jadranu sutra još uglavnom suho, a od utorka promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova, vjerojatno i uz grmljavinu. Kiša u srijedu na sjevernom Jadranu može biti i izraženija, a umjereno i jako jugo, mjestimice prolazno i južni i jugozapadni vjetar, okrenut će na umjerenu i jaku buru, ponegdje i s olujnim udarima, uz pad temperature zraka. U četvrtak će bura prolazno oslabjeti, mjestimična kiša moguća je uglavnom u Dalmaciji, a u petak ponovno na većini Jadrana.

Rive bi opet mogle biti pod vodom

Dakle, već danas, te posebice u utorak, na Jadranu ponovno ponegdje može biti poplavljenih riva, a uz premještanje ciklona i hladne fronte od utorka do petka povećana je i vjerojatnost mjestimičnog olujnog nevremena s većom količinom kiše u kratkom vremenskom razdoblju, pri čemu se ne smije isključiti ni mogućnost tuče, navodi Vakula u prognozi za HRT.

net.hr