Uoči ovrhe maleni Cesare završio u bolnici: 'Slomit će dušu tom djetetu'

Cesarea Avenatij
Četvrti pokušaj "ovrhe" devetogodišnjeg Cesarea Avenatija, koji bi odlukom suda trebao biti oduzet majci Nini Kuluz i predan ocu iz Italije, zakazan je za utorak, no zatražena je nova odgoda jer je dječak hospitaliziran.

Njegova teta Vanja Kuluz kazala je novinarima pred splitskim Općinskim sudom kako se događa ono na što Cesareov psihijatar ukazuje, a to je da će ovrha kod dječaka izazvati traume. Kuluz se s dvadesetak prijatelja okupila pred sudom kako bi razgovarali s predsjednicom suda Marinom Boko i predali joj peticiju s desetak tisuća potpisa, no odbijeni su.

"Ako riječ 'pogubno' nije dovoljna, onda ne znam što jest. Sud je zaključio da otac nema roditeljske kapacitete, a svejedno inzistira na provođenju ovrhe. Suludo je inzistirati, slomit će dušu tom djetetu", dodala je Kuluz.

Na splitskim Pujankama u utorak ujutro će se održati i novi prosvjed protiv ovrhe dječaka, no policija ga je "zbog sigurnosti javnih službenika" pomaknula stotinjak metara od zgrade u kojoj on živi s majkom. Obiteljski prijatelji pozvali su Splićane da im se ponovno pridruže i "konačno stanu na kraj suludim pokušajima.".