Umjesto veselja uzvanici su umalo prouzročili tragediju

na svadbenoj svečanosti, Tri osobe ozlijeđene, u slavonskobrodskoj bolnic, izbjegnute tragične posljedice, napunili barutom i papirom, ručno izrađeni top, slavonski brod, Lužani
Tri osobe ozlijeđene u eksploziji svatovskog ručno izrađenog topa!
Dvojica uzvanika u subotu su na svadbenoj svečanosti umalo izazvali tragediju. Kako bi, valjda, bili originalni, 47-godišnjak i 32-godišnjak su ručno izradili top (!?) kojim su, očigledno, planirali zadiviti svatove i obilježiti najvažniji trenutak za domaćine. Epilog? Dvije teško ozlijeđene i jedna lakše ozlijeđena osoba.

Ispred kuće u kojoj se održavala svadba, na travnjaku neposredno uz pješačku stazu gdje se nalazio veći broj uzvanika i promatrača svadbene svečanosti, postavili su top koji su prije toga napunili barutom i papirom te opalili u trenutku kretanja svadbene povorke iz dvorišta. Prema svemu sudeći nestručno izrađen, top se u tom trenutku razletio, a komadi željeza frcali su na sve strane! Ni krivih ni dužnih dvoje uzvanika je pritom zadobilo teže, a jedna osoba lakše ozljede, zbog čega su završili u slavonskobrodskoj bolnici. Osim muškarca, teže je ozlijeđena i žena srednjih godina, kojoj je nastradalo stopalo. No nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici, liječenje će nastaviti u Njemačkoj, gdje inače živi i radi. U nepromišljenoj pucnjavi oštećene su i dvije kuće, četiri automobila i motocikl. Samo su velikom srećom izbjegnute tragične posljedice.

U kući u kojoj prebiva 47-godišnjak pronađena je veća količina streljiva i oko 100 grama tvari slične barutu. "Protiv neodgovornog dvojca policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu", kazao je Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću.

Izvor: glas-slavonije.hr