Uhićenjem Bandića se želi skrenuti pažnja s Perkovića i Mustača

predsjednički izbori, Milan Bandić, Milan Bandić, uhićenje, uskok, USKOK-ove optužbe, Zagreb, Milan Bandić, Hrvatska zemlja, Milan Bandić, jamčevina, USKOK-ove optužbe, uskok,  izlazak iz Remetinca
umnjiči ih se za veći broj koruptivnih kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem, javlja HRT

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres Bandićeva stana trajao gotovo sedam sati. Istovremeno, pretraživane su i kuće Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima očekuju se pretresi njihovih ureda.

Krsnik je izjavio da je Bandićev stan pretraživan do dva sata u noći. Za njega je indikativno to što su se ova uhićenja poklopila s početkom suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Ovim se želi skrenuti pažnja javnosti s jednog velikog i prevažnog suđenja koje se vodi u Njemačkoj, izjavio je Krsnik. Naglasio je i da će tražiti od USKOK-a da definira što je u istragama nejavno, a što tajno, jer, kaže, kad im to odgovara - dijele informacije s novinarima.

Odvjetnik Petra Pripuza Mate Matić rekao je kako je kuća njegova branjenika pretražena još sinoć, a djelatnici USKOK-a već se nalaze na terenu u CIOS-u. Ta će pretraga vjerojatno trajati više od sedam sati jer prema novim odredbama svaki dokument koji policija uzima, treba parafirati osumljičenik, rekao je Krsnik.

Krsnik nije mogao reći za što se tereti Petar Pripuz. Međutim, izrazio je uvjerenje da iza ovog slučaja stoje neki skriveni motivi.

Istaknuo je i kako Pripuz nema dodirnih točaka s onim za što se Bandića tereti.