Uhićenje Milana Bandića: Srami se Zagrebe i srami se Hrvatska

Milan Bandić, Borjana Krišto, Milan Bandić, izbori rh, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Hrvatska zemlja, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, 365 - Stranka rada i solidarnosti , Milan Bandić

Iako sam tu cijeli svoj život nikada ne krijem svoje hercegovačke korijene i ponosim se sa time. Naši preci su stoljećima sanjali slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a sada kada smo je i dobili sve manje je naša, a sve više ničija, jer malo tko se u njoj danas osjeća slobodno.

Piše: M.A./HERCEGOVINA.info

Ne tako davno životni san svakog Hercegovca bio je doći u glavni grad svih Hrvata, i tu živjeti životom dostojnog čovjeka. Tako su moj otac i mati trbuhom za kruhom iz Hercegovine došli u Zagreb, te sam se i ja tu rodio prije trideset i kusur godina.

Povod ovog mog pisma je uhićenje Milana Bandića i neviđena hajka nakon toga u medijma na čovjeka koji je preporodio Zagreb, te od njega načinio pravu europsku metropolu. Slušam u svojoj tvrtki komentare ljudi koji kažu da je dosta više toga Bandića, te da ga je trebalo već davno uhapsiti i zatvoriti. Na pitanje zašto, nitko od njih nema valjan odgovor, tako da je izgleda najveći Milanov grijeh to što je došao tamo iz neke Pogane Vlake i napravio sjajnu karijeru.

Gledam na tv ekranima izjave propalih političara i izbornih gubitnika poput Kregara i Bernadića koji se trude svekolikoj javnosti objasniti da je narod bio lud kada je na izborima izabrao Bandića, a ne njih koji su oličje "rada i poštenja". Prvi puta u svom životu sam osjetio prezir prema tim pametnjakovićima kojima smeta što je dok su oni ležali i pametovali netko drugi od njihovog grada napravio metropolu.

Milana Bandića ne poznajem osobno, nisam ni njegov odvjetnik ali znam da čovjek živi Zagreb 24 sata na dan. Od ranog jutra je na ulicama grada i na njima ostaje do kasno u noć, spreman svakoga saslušati i svakome pomoći. Milan je u Zagreb donio ono što njegovi oponenti i politički protivnici ne bi uspjeli da žive deset prosječnih života. Dok na čelo Zagreba nije došao taj mrski Hercegovac ista ta „gospoda" su samo na tv ekranima mogli gledati vrhunski tenis, skijanje i atletiku. Milan je kriv što je sve te sportove doveo u Zagreb. Kriv je i što je Dinamo doveo do Europe, te što nije dopustio da se europski košarkaški gigant Cibona ugasi.

Bandić je kriv i što je Zagreb danas na svim turističkim kartama svijeta, i što ga danas svakodnevno obilazi na tisuće turista. Kriv je i za sve što se izgradilo u Zagrebu za vrijeme njegovih mandata, a izgradilo setoliko  toga da se to teško može nabrojati.

Ne znam kako će sve ovo proći, ali ovo je neviđena farsa u režiji političara koji se boje Milana Bandića. Zagreb da ima imalo obraza trebao je stati iza svog gradonačelnika, te mu izlaskom na ulice dati potporu. Milan je cijeli svoj život stajao iza Zagreba, a isti taj Zagreb mu je okrenuo leđa. Stidi se Zagrebe i stidi se Hrvatska državo zbog svega ovoga što je u vaše ime učinjeno čovjeku koji je cijeli život u vašoj službi.

Osobno iskreno bih volio kada sve ovo prođe da Milan da ostavku i prepusti Zagreb svojim oponentima, Zagreb ih zaslužuje, kao što oni zaslužuju ovakav Zagreb. Nakon toga dragi moji sugrađani vidjet ćete tko je bio Milan Bandić i što je učinio za svoj i vaš grad.