Udruga Pelješki most:Turska preko BiH želi prodor na Jadran

28.09.2012

Udruga Pelješki most oglasila se priopćenjem u kojem hrvatske vlasti proziva za pad na testu demokracije zbog toga što se nisu očitovale na peticiju o povezivanju sjevera i juga.

Tišina nas muči i navodi kako je politička volja hrvatskih vladajućih političara možda samo trik zaborava, naređen od paralelnih hijerarhija vlasti - kažu u udruzi nastavljajući:
"Plan prodora Bošnjaka na Jadran iz 1993. danas se ostvaruje metodom specijalnog rata po pitanju razgraničenja na Kleku i Neumu. Ova politika potaknuta je novom osmanskom imperijalnom politikom Republike Turske koja jača svoj utjecaj u Bosni i Hercegovini kao i u jugoistočnoj Europi. U isto vrijeme zbiva se proces ponižavanja i poništavanja političke nazočnosti hrvatske komponente u Federaciji, dok muslimanska/bošnjačka politička elita na agresivan način želi ostvariti svoje ciljeve, otimajući hrvatsku baštinu u Bosni i Hercegovini."

- Stav udruge Pelješki most je jasan - povezivanje Hrvatske u jedinstvenu cjelinu, sukladno međunarodnom i nacionalnom pravu, poštujući sve norme zaštite prirode, a to znači ne ratifikaciji, jer ako se škoji i vrh Kleka predaju Bosni i Hercegovini, moramo biti svjesni da će nam tek tada uvjetovati ne samo visinu nego i gradnju mosta, ne trajektima u Malostonskom zaljevu, već to pitanje rješavati na relaciji Ploče - Trpanj, odnosno dovršiti rekonstrukciju pelješke ceste do konačnog rješenja prometne povezanosti mostom i zaštititi Malostonski zaljev, hrvatski nacionalni brend i kruh hrvatskih školjkara i ribara nadasve - poručuju iz udruge Pelješki most.

loading...» 1 komentar

  • avatar torsku 11.10.2012. 11:36 #1

    tako je, prodor u Jadran. A onda će slonovima preko Alpa u muslimansku Španjolsku.
    Koji idioti mati moja!?