FOTO  Učenici Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar u posjetu Pantovčaku i vili Prekrižje

Zagreb, advent, Kolinda Grabar Kitarović

...i imali kratko druženje s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović. Uz srdačan doček i čašicu toplog napitka i domaćih kolača, učenici su uz osigurano vodstvo i prijevoz imali obilazak Pantovčaka, sa salonima za prijeme inozemnih predsjednika i visokih međunarodnih dužnosnika, kao i obilazak vile Prekrižje.

U sklopu Stručne ekskurzije, učenici su posjetili Meštrovićev paviljon gdje je postavljena multimedijska izložba inspirirana velikanom koji je promijenio svijet -Nikola Tesla-MIND FROM THE FUTURE. Također su uz stručno vodstvo posjetili Muzej hrvatskih željeznica, Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, Arheološki muzej, Zvjezdarnicu,Zagrebačku katedralu,Crkvu sv. Marka, groblje Mirogoj... a uz bogati kulturni i glazbeni sadržaj uz različite delikatese pronašli su raznoliki ukus na Zrinjevcu, Štrosmajerovom šetalištu,Trgu bana Josipa Jelačića,Ledenoj stazi, Evropskom trgu, Cvjetnom trgu....
Poučeni spoznajama, moralnim vrednotama i novim prijateljstvima, učenici su se vratili doma s lijepim utiscima i uspomenama koje će nositi cijeli život kao lijepo iskustvo.