U Zagrebu predstavljena knjiga kardinala Puljića

Kardinal Vinko Puljić je podsjetio kako je od 160 kardinala pravo biranja pape imalo 115, jer su drugi bili stariji od 80 godina.

"Među nama se nisu osjećali nikakve podjele", rekao je dodavši kako je tijekom konklava u središtu molitve bio Krist i jedinstvo Crkve.

Puljić je ocijenio kako je papa Franjo više izmoljen nego izabran.

Apostolski nuncij mons. Alessandro D'Errico istaknuo je kako pred Crkvom u Hrvatskoj osjeća dužnost svjedočiti o daru kojeg je Bog u osobi kardinala Puljića dao hrvatskom narodu.

Cijenim kardinalovu ljubav i zauzetost prema osobama te njegove vapaje da se ne uništavaju ljudi, rekao je dodavši kako mu je bilo posebno važna kardinalova zabrinutost za budućnost mučeničkoga hrvatskog naroda u BiH.

Najavio je kako će i dalje raditi za dobro hrvatskoga vjerničkog naroda te pozvao na molitvu za Hrvatsku, ali i još više za cijeli hrvatski narod.

Novinar Večernjega lista Darko Pavičić je ocijenio kako je kardinalova knjiga svojevrsni svjetski raritet, jer autor poput insajdera iznutra piše o svom doživljaju na konklavama prigodom izbora novoga pape Franje.

"Uvodi nas u jedan nevjerojatan svijet s toliko vlastitoga duha, vjere i srca", rekao je Pavičić dodavši kako kardinal prati savršenu dinamiku koja otvara misterij izbora novoga pape.

Po riječima tajnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Mirka Šimića kardinalov dnevnik kojeg je osobno bilježio omogućuje kontinuirano praćenje izbora pape Franje.

O kardinalu Puljiću prigodno je govorio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Fena