U TIJEKU JE VELIKA BITKA ZA DRNIŠ Buktinja se i dalje širi prema gradu

požar
...400-tinjak vatrogasaca i građana, izjavio je Hini noćas oko 4 sata načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

"Sve snage su na terenu i brani se Grad Drniš. Vatra se dalje širi jer puše vjetar. Raspoređujemo snage i formiramo liniju obrane kako bismo obranili mjesta Siverić i Badanj", rekao je Dželalija.

Vatrogascima su se u borbi s vatrom, koja se na Promini razbuktala u ponedjeljak poslijepodne, pridružili tijekom noći i njihovi kolege iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županije, a ujutro u 6 sati očekuje se dolazak 100 vojnika. U gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Zbog vatrene stihije ranije tijekom noći evakuirana je 21 osoba iz Lišnjaka te Velušića, iz zaseoka Bibići i Raići, koji su smješteni kod rodbine te u drniškom Dječjem vrtiću.

U slučaju potrebe za smještaj je spremna i drniška sportska dvorana, a tu je i Crveni križ koji je osigurao 40 kreveta i higijenske potrepštine, rekao je Dželalija.

Jutarnji list