U spomen velikoj pobjedi podignuta zastava na kninskoj tvrđavi

dan pobjede, knin
Svečanost je započela budnicom gradskim ulicama u 8 sati, a potom je podignuta državna zastava na kninskoj tvrđavi. Polažu se vijenci i pale svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95" gdje će biti održana i središnja proslava (10,20 sati). Nakon toga u programu je mimohod pripadnika Oružanih snaga, policije i braniteljskih stradalničkih udruga te državnih čelnika gradskim ulicama do crkve Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta (10,55 sati), gdje će biti služena i svečana sveta misa za Domovinu (11,30 sati).

Misno slavlje predvodit će šibenski biskup Ante Ivas, a u koncelebraciji će biti vojni biskup Juraj Jezerinac. Poslijepodne je rezervirano za program "Branitelji za branitelje" u parkovima i Ulici Franje Tuđmana (14 sati). Na stadionu NK Dinara odigrat će se nogometna utakmicu veterana 4. i 7. gardijske brigade, koje su sudjelovale u "Oluji", protiv Humanih zvijezda Hrvatske (18 sati). Nakon toga HKD Napredak iz Knina predstavit će se u Ulici Franje Tuđmana na tradicionalnoj smotri folklora (18 sati).

Večer je rezervirana za donatorsko-aukcijsku prodaju slika u organizaciji grada Knina i kninskog Muzeja na prostoru crkve Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta (19 sati), a jednodnevni svečani program završava koncertom Slavonskih lola i Gorana Karana na Trgu Ante Starčevića (21 sat). Pokrovitelj svečanosti je predsjednik Republike Ivo Josipović, a središnjoj će svečanosti također nazočiti i predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, članovi vlade i Hrvatskog sabora, predstavnici političkih stranaka i brojni drugi dužnosnici.

Izvor: Hina