U Skradniku kod Josipdola krade se i zelje

kupus, Čapljina, krađa navika, kupus
S njive u Skradniku kod Josipdola, u razdoblju od 20-ak dana, ukradeno je više od šest tona zelja, što je 48-godišnjeg vlasnika zemljišta oštetilo za 14.000 kuna, izvijestila je u ponedjeljak karlovačka Policijska uprava, a u Općini Josipdol kažu da su učestale krađe s njiva sve veći problem.

Načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević za Hinu je rekao da su krađe na poljima učestale, a da se rijetko nađe počinitelj.

Naglasio je da je, nakon razminiranja, taj kraj 'Bogom dan' za uzgoj kvalitetnog pa i ekološkog, povrća i zato učestalim krađama s njiva treba stati na kraj.

Njiva s koje je ukradeno zelje u višegogodišnjem je najmu obiteljskog poduzeća ‘Agrounion' koje ima pogon za proizvodnju i preradu ogulinskog zelja.

Mihaljević ističe kako je posebno ružno kad se nekome ukrade urod jer, dodaje, ‘Agrounion' nije samo posadio i uzgojio zelje, već je mnoge zapuštene parcele iskrčio i doveo u red, što je važno i zbog zaštite od požara i od divljih životinja, posebno divljih svinja

‘Nije to mali problem. Krađe treba snažno osuditi, jer kad netko, nakon ranoproljetnog mraza, pa tuče i suše, odnese s njive ono malo što je sazorilo, to nije samo ružno, već tome treba stati na kraj', poručio je Mihaljević.

Građane je pozvao da pomognu policiji u rasvjetljavanju učestalih krađa te da ubuduće prijave policiji svako neovlašteno kretanje nepoznatih ljudi po njivama, posebno ondje gdje je i poljoprivredna mehanizacijom.

Najviše se kradu mladi kukuruz, krumpir i zelje, a učestale su i krađe drveća iz privatnih i državnih šuma.

Hina