U pomoć iscrpljenim gasiteljima došli kanaderi

... pripadnici Oružanih snaga. Trenutačno je najkritičnije na području Bribira i Novog Vinodolskog.

Županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Gauš kaže da će, ako ih posluži vrijeme i kanaderi na požarištu ostanu tijekom jutra, požar staviti pod kontrolu, piše hrt.hr

Na sjednici Stožera zaštite i spašavanja grada Crikvenice, na kojoj je bio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, istaknuto je da je najkritičnije stanje u naselju Hrusti, no da kuće i ljudi nisu u opasnosti.

Volonteri Civilne zaštite pripremili su 150 kreveta u gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, kod nogometnog igrališta. Budući da evakuacija stanovnika nije potrebna, poslužit će za odmor vatrogasaca i intervetnih snaga koje su od jučer na terenu.

Zbog požara je i dalje prekinut promet na Jadranskoj magistrali kod Selca i na županijskoj cesti kod Bribira. Za put između Rijeke i Zadra ili Splita i obratno HAK savjetuje autocestu Rijeka-Zagreb do Bosiljeva i dalje autocestom A1 prema jugu, s tim da treba obići dionice zatvorene zbog bure. 

Noćas je buknuo novi požar iznad Rijeke. Jučer je bilo još nekoliko požara duž obale, uz ovaj u Selcu i Crikvenici, u Istri i u Dalmaciji, no uglavnom su lokalizirani.