U odvodnom tunelu hidroelektrane pronađeno tijelo Davora Pozniaka

Dubrovnik, he plat, Dubrovnik, potraga
U odvodnom tunelu HE Plat pronađeno je danas poslijepodne oko 18 sati beživotno tijelo Davora Pozniaka (33) preostalog nestalog djelatnika hidroelektrane koji je stradao u strašnoj tragediji koja se dogodila nakon izbijanja požara u postrojenju. Četiri dana prošla su od katastrofe u kojoj su stradali i Ivica Zvrko koji je danas pokopan u Pridvorju, te Mato Maškarić koji će sutra biti pokopan u Smokovljanima. Ogromna tuga nadvila se nad hrvatski jug, nema čovjeka koji nije ganut tragičnim krajem i sudbinom trojice mladih djelatnika Hidroelektrane u Platu.

Današnji dan potrage nije slučajno nazvan Danom D, kada se veoma intenzivno, jer su i vremenske prilike to dozvoljavale, organizirala potraga iz zraka, s kopna i mora, dok su brojni ronioci provjeravali podmorje. Danas se ponovno želio prekontrolirati i svaki metar odvodnog tunela koji je, zbog sumnje da bi tu moglo biti tijelo, u potpunosti isušen, a u kojemu se potom i pronašlo tijelo posljednjeg tragično stradalog djelatnika HE Plat.

Pronalaskom trećeg tijela stradalog djelatnika HE Plat, 33-godišnjeg Davora Pozniaka završena je potraga u koju su protekla četiri dana bile uključene brojne službe, pripadnici policije, obalne straže, GSS-a, ronioci, brojni mještani i prijatelji nestalog Pozniaka.

dubrovniknet team