U kamionu iz Hercegovine među lubenicama gotovo pola tone marihuane

ilegalac iz bih, policija, europski uhidbeni nalog, načelnik vukovarsko-srijemske PU, Optužen, mito, korupcija, protuzakonite radnje, Hrvatska, policija, granična policija, uhićenje, šverc, marihuana, granica
...krivenih u kamionu s lubenicama koji je putovao iz Crne Gore prema Austriji. Droga je navodno bila namijenjena talijanskom tržištu.

Uhićen je 54-godišnji vozač, državljanin Crne Gore. Njegovo ponašanje bilo je sumnjivo, pa je u detaljnom pregledu kamiona pronađen ilegalni teret čija se vrijednost procjenjuje na oko milijun eura.

Paketi marihuane bili su poslagani ispod paleta s lubenicama.

Splitska policija sazvala je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je potvrđeno da se radi o 422,3 kilograma marihuane u 397 paketa, te da se zapljena dogodila točno u ponoć u noći s ponedjeljka na utorak.

Kao početna točka pošiljke utvrđena je Albanija, a kao krajnja tržište zapadne Europe.

Uhićeni vozač kamiona predan je pritvorskom nadzorniku, a budući da je evidentno da on nije organizator, kriminalističko istraživanje se nastavlja. O njemu će biti obaviještene policije susjednih zemalja, piše Tportal.hr.

Potvrđeno je i da zaplijenjena droga na hrvatskom tržištu vrijedi do milijun eura "prema veleprodajnim cijenama", na ulici višestruko više, a njezina cijena na europskom tržištu dodatno se povećava za oko dva puta./HMS/