U Hrvatsku se vratio najmlađi od šestorice Splićana uhićenih u Beogradu, uskoro dolaze i ostali

U Hrvatsku se vratio najmlađi od šestorice Splićana uhićenih u Beogradu, uskoro dolaze i ostali
Najmlađi od šestorice Splićana koji su sudjelovali u velikim neredima na tribini partizana za vrijeme najvećeg srpskog nogometnog derbija između Partizana i Crvene Zvezde vratio se kući, piše Slobodna Dalmacija.

19-godišnji Ivan Ronald Mišković je pušten iz Kazneno popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici nakon što je odslužio kaznu od četiri mjeseca zatvora po nagodbi koju je potpisao u dogovoru s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu. Unatoč mogućnosti da zatraži uvjetni otpust nakon odsluženja dvije trećine kazne ostao je u zatvoru do zadnjeg dana.

Na dan isteka kazne Ivanu Ronaldu Miškoviću su uručili rješenje da u roku od 48 sati mora napustiti teritorij Srbije jer je osim zatvorske kazne dobio i izgon u trajanju od pet godina.

Nakon izlaska iz zatvora, službenici su Miškovića izveli iz kaznionice i ostavili ga na cesti pred ulazom. Iz obližnjeg kafića javio se svojoj obitelji koja je uskoro stigla po njega.

Sljedeći koji će doći u Split su Damir Tovarović (38) i Jakov Podrug (24) koji su dobili po pet mjeseci zatvora, a kazna im istječe polovinom svibnja. Međutim, obojica su zatražila uvjetni otpust te su njihovi zahtjevi već zaprimljeni kod suca izvršenja na Višem sudu u Beogradu.

Uz zahtjev je obojici priloženo mišljenje i ocjene stručne službe iz kaznionice o čemu u velikom dijelu ovisi odluka suda. Dvije trećine kazne su odslužili krajem ožujka tako da je ispunjen i taj uvjet za dobivanje prijevremenog otpusta.

"Iz kaznionice su obojica dobili pozitivnu ocjenu vladanja što je jako važno", rekao je odvjetnik dvojca Đorđe Kalanj za Slobodnu.đ

Kazne od po pola godine zatvora uz petogodišnji izgon dobili su Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27) i Stjepan Mihovilović (31). Oni su također ispunili rok za mogućnost dobivanja uvjetnog otpusta, piše Slobodna Dalmacija.