U Čavoglavama cjelodnevno slavlje uz biskupe, Thompsona i prijatelje

Program je započeo jutros misom za Franju Tuđmana te poginule i umrle branitelje. Tijekom dana u kulturno zabavnom programu nastupaju razne etno skupine, KUD-ovi i vokalni sastavi.
Čavoglave su postale kultno mjesto susreta hrvatskih branitelja i njihovih zapovjednika, umirovljenih generala i brojnih političara.

Etno skupine i bajkeri

Cjelodnevna proslava nastavlja se u Čavoglavama raznovrsnim bogatim programom. Na posebnoj pozornici pored crkve nastupit će etno skupine iz kulturno-umjetničkih društava, i to - pjevačka skupina braća Matić Čavoglave, KUD sv. Ilija Kljaci, etno udruga Petrovo polje, KUD Komaštre Ogorje, KUD Naši korijeni Žepče (BiH), KUD Labišnica, KUD Drežnig Rešetari-Nova Gradiška, KUD Ban Neorić-Sutina, HKUD Studenčica Ljubuški (BiH), HKUD Crnač Široki Brijeg (BiH), muška pjevačka skupina Staro-Topolje Slavonski Brod, ženska pjevačka skupina Bijele ruže Proložac Gornji i Imotski, pjevačka skupina obitelj Asanović Neorić, ženska pjevačka skupina Nevenka, Mara i Stana Zagora, diplar Ante Perković, guslar Maroš Velić Trilj, kuburaši Đurmanec i puhački orkestar Sloga Trebižat-Čapljina (BiH). U popodnevnim satima je već tradicionalni defile bajkera Drniš - Čavoglave.

Malonogometne revijalne utakmice odigravaju se na malonogometnom igralištu pored škole. Ples od boja, tradicionalnu vitešku igru u spomen na borbu mještana Smokvice protiv gusara iz cijelog Mediterana koji su ih napadali, Čavoglavama će darovati vitezovi Kumpanije iz Smokvice s Korčule, a viteška igra odigrat će se na malonogometnom igralištu pored škole. Doći će i triljske mažoretkinje i limena glazba koji imaju svoj cjelodnevni nastup. Proslava završava velikim koncertom Thompsona i prijatelja Miroslava Škore, Slavonia Banda, Klape Luna i Mate Bulića, a nakon koncerta će uslijediti spektakularni vatromet.

slobodnadalmacija.hr