Turist iz BiH se požalio se da ga je hrvatski carinik namjerno maltretirao

BIH, Hrvatska, Europska unija, Hrvatska, BIH, granica, carina, granica, blokada, granica, granični prijelazi, carina, humanitarna pomoć, carina, granica, granica, autobus, šverc cigaretama, šverc cigareta, Hrvatska, BIH, granica, svatovi, Glazbenik, carina, Hrvatska zemlja, postavljanje granica, granična kontrola, granični prijelaz, kontrola putnika, izvoz, izvoz, poticaji, poticaji ovčarstvu, Europska Komisija, carina, meso, zaraženo meso, Hrvatska zemlja, granica, granica između Hrvatske i BiH, granica, granica između Hrvatske i BiH, carina, carina i policija, carinski prekšaj, carina i policija, uvoz automobila, strane registracijske oznake, uvoz, roba, BIH, granica, carinik, svatovi, vijesti
...Strmica, a on je svoje iskustvo objavio na društvenim mrežama, izazvavši veliku pažnju javnosti. Nakon toga ga je kontaktirala ekipa portala Buka, kojoj je ispričao detalje, poručujući usput sunarodnjacima da izbjegavaju taj granični prijelaz.

M.M. je putovao redovnom autobusnom linijom iz Banjaluke prema Hrvatskoj, a kad su stali na graničnom prijlazu hrvatski carinik ga je izveo iz autobusa.

- Carinik, kad je vidio da imam putovnicu Republike Srbije, se nasmijao i pogledao me ponovo, a zatim me pozvao da izađem vani. Pitao me: "Za šta Vam služi ovaj lijek? Zašto vam je ručnik neosušen u torbi?, Koje knjige čitate?'' i pri tome je vadio i otvarao knjige iz mog ruksaka da vidi i ko za inat izvukao baš onu na ćirilici - kazao je vidno uznemireni Banjalučanin novinarima i dodao da su hrvatski carinici na ovom prijelazu 'vrlo rigorozni i pridržavaju se svakog slova zakona'.

- Prave problem ljudima ako ponesu lijekove, npr. antibiotike, a nemaju recept od doktora na osnovu kojeg je izdan lijek, pa ako ćete ići preko Strmice ponesite svu moguću papirologiju kako biste opravdali to što nosite sa sobom naglašava on naglasio je M.M.

- Ne usuđujte se vratiti iz Hrvatske bez prijave o boravku, tada ste sto posto nadrljali - poručuje sunarodnjacima koji planiraju put u našu zemlju.

- Pri povratku su izveli jednu ženu, koja je jedva hodala, iz autobusa, samo zato što nije imala prijavu boravka. Jedva su ju pustili - ispričao je za Buku.

U komentarima pod njegovom objavom, piše Buka, i drugi su komentarirali da su proteklih godina imali slična iskustva na tom prijelazu i da ovo nije jedinstven slučaj.

Slobodna Dalmacija