Tri učenice pretukle kći Nikše Kaleba i njezine prijateljice

tuča, maloljetnice, maloljetnice, tučnjava, nasilje, Metković, Mostar, tučnjava, masovna tučnjava, Mostar, tučnjava, bulevar, dečko, tuča, spavanje, maloljetnici, delikventi, Mostar, tučnjava, žene, Tuzla, tučnjava, žene, Sarajevo, napad, maloljetna djevojčica, Brčko, delikventi, maloljetnici, maloljetnice
Do incidenta je došlo u petak oko 13 sati ispred osnovne škole Stjepan Radić. Napadačice, inače iz suprotne smjene ostale su nakon nastave u školskom dvorištu i bez očita povoda fizički se sukobile s druge tri djevojčice, svoje vršnjakinje. Jedna od napadnutih učenica je i kći proslavljenog rukometnog reprezentativca Nikše Kaleba koji je zgrožen cijelom situacijom, a najviše mlakom reakcijom prosvjetnih djelatnika.

- Moja kći je jako potresena i boji se ići u školi kako se nešto slično ne bi ponovilo. Nakon napada se žalila na glavobolju i bol u trbuhu. Sad smo je ponovno odveli liječniku u Metković koji nas je poslao u u dubrovačku bolnicu gdje su je ostavili na promatranju jer sumnjaju na potres mozga - kazao je Kaleb za Dnevnik.hr.

Ističe kako ga je najviše od svega frustrirala bespomoćnost pedagoških tijela u školi koji su incident evidentirali, no smatra kako malo rade na prevenciji nasilja u školi te ne reagiraju na pravi način. S Kalebom se slaže i otac druge pretučene djevojčice, vatrogasni zapovjednik u Metkoviću Jure Pilj koji je saznao da mu je kćer pretučena tek oko 17 sati, i to od susjede.

- Moja kćer se također žali na bolove i vodili smo je na rentgen i sad čekamo da vidimo je li joj slomljeno rebro. Najviše me zapanjuje činjenica da su ozlijeđene djevojčice nakon tučnjave najnormalnije vratili na nastavu. Kći se profesorici žalila na bol u trbuhu i rekla da će povratiti na što joj je ova tek dala vrećicu da povrati u nju - kazao je.

Tučnjavu su policiji prijavili roditelji koji su djecu nakon toga sami odveli na Hitnu pomoć. Pilj također ističe kako je došavši u školu po svoju kćer od prosvjetnih djelatnika doznao kako se ništa strašno nije dogodilo već da su se djevojčice "povukle za kosu". No nasilje je bilo mnogo intenzivnije i cipelarenje je potrajalo nekoliko minuta, a bilo je popraćeno navijanjem ostale djece.

Osnovna škola Stjepan Radić u Metkoviću jedna je od većih u dubrovačko neretvanskoj županiji i u dvije smjene je pohađa oko 1.200 učenika. Roditelji planiraju poslati pismo žalbe prosvjetnoj inspekciji i imaju osjećaj kao da škola želi zataškati cijeli događaj. - Da je moja kćer razbila utičnicu u školi, u roku od pola sata ja bih primio poziv u kojem me se obavještava o nastaloj materijalnoj šteti, no kad mi kći brutalno pretuku u školskom dvorištu, onda nitko ništa o tome ne zna - kazao je Nikša Kaleb za Dnevnik.hr.