Torcida, Boysi, Armada, Ultrasi iz Mostara, pulski Demoni, vinkovački Ultrasi kročili su ulicama grada heroja

Vukovar, Kolona sjećanja Vukovar, navijači, Vukovar
Bila je to predivna slika koja se može vidjeti još samo na mjestima kao Marija Bistica ili Međugorje.

Da, Hrvatska može biti ponosna na svoju mladost.

Rijeke ljudi slijevale su se ulicama grada koji je u miru obala širokog i lijenog Dunava dočekao to mnoštvo hodočasnika koji su se došli pokloniti žrtvi Vukovara. Već na prvi pogled svakog posjetitelja obradovao je veliki broj mladih, osobito srednjoškolskog i studentskog uzrasta kako puni životne radosti, ali i dostojanstva pred žrtvom Vukovara dolaze u grad.

Tisuće mladih šutke i s ponosom, puni inspiracije, ponosa i nade, hodale su ruku pod ruku uz prekaljene borce veterane Vukovara i Domovinskog rata, starce, žene i sve one ljude dobre volje koji su se u ujedinili u nepreglednoj koloni hrvatskog sjećanja i ponosa.

Posebnu sliku i radost stvorio je veliki broj mladih - pripadnika svih navijačkih skupina i često žestokih protivnika na tribinama - koji su zajedno ruku pod ruku došli pokloniti se žrtvi Vukovara i održati sjećanje na Vukovar. Mjesto koje je upisano u genetski kod Hrvata kako reče zapovjednik grada Mile Dedaković Jastreb.

Torcida, Boysi, Armada, Ultrasi iz hrvatskog Mostara, pulski Demoni, vinkovački Ultrasi i svi drugi kročili su ulicama grada heroja jedan uz drugoga. Sve su to mladići od 20 do 30 godina, mnogi rođeni i poslije rata, koji su sa dubokim poštovanjem zajedno došli u Vukovar.

Bilo je to vidljivo jednim pogledom i njihova lica tišinom su svjedočila: ponosni smo što smo Hrvati i nikada nećemo zaboraviti žrtvu naših očeva.

Posebno ozračje dali su Bad Blue Boysi koji su u velikom broju iz svih gradova došli u Vukovar: Zagreb, Karlovac, Đakovo, Našice, Slavonski Brod, Kutina, Ljubuški i nova domaća podružnica BBB-a iz Vukovara. Svi su oni odbili ići na utakmicu sa i odlučili poći u Vukovar: „S obzirom da su vodstvo HNL-a i sam klub inzistirali na igranju utakmice na dan kad se sjećamo pada Grada heroja, odluka grupe BBB je da tog dana neće biti organiziranog navijanja na utakmici protiv Istre. Umjesto odlaska na utakmicu, svi BBB tog će dana svojim dolaskom još jednom odati počast žrtvi koju je Vukovar podnio za slobodu Hrvatske", poručili su iz Kluba navijača Dinama.

Nedavno su u samom središtu grada mladi navijači Dinama iz Vukovara u Ulici Franje Tuđmana 26 otvorili Klub navijača BBB Vukovar.

Klub koji je veći i ljepši od bilo kojeg kluba navijača u Hrvatskoj. Danas je to bilo mjesto okupljanja hrvatskih mladića navijača Dinama iz cijele Hrvatske kojima je vukovarska mladost pružila gostoprimstvo i domaćinstvo. Preko 1000 BBB-a krenulo je zajedno iz Ulice Franje Tuđmana prema groblju ulicama Vukovara. U tišini ponijeli su vijence prema mjestu gdje počivaju najbolji hrvatski sinovi - memorijalno groblje grda Vukovara.

Da, Hrvatska je danas mogla biti ponosna na svoju mladež koja je u Vukovaru pokazala da može biti uzor mnogim starijima u poštovanju, dostojanstvu i trudu da Hrvatska i Hrvati zapamte Vukovar, kako davno reče ratni pjesnik.
Dont forget Vukovar - pisalo je u Belfastu prije koji dan. Hrvatska mladost je garancija da se to nikada neće dogoditi.

narod.hr