Tko su vlasnici ukradenih eura i zlata?

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj

Među njima je i dvojac čije zlato i novac su ukradeni iz zagrebačke policijske središnjice u Heinzelovoj. Riječ je o ocu i sinu koji su prema tvrdnjama njihovih susjeda na zagrebački Vukomerec, gdje su se noćas također odvijali pretresi, stigli ratnih godina tek s vrećicama u rukama.
Policijska akcija utvrđivanja podrijetla 280 tisuća eura i dva kilograma zlata traje duže od onog što je javnosti poznato, a to je da je to zlato nestalo iz središta zagrebačke policije u Heinzelovoj. USKOK je već neko vrijeme nadzirao i prisluškivao osumnjičene koje povezuju s ukradenom robom zbog pranja novca i krijumčarenja zlata, a jučer tijekom dana i noćas priveo je njih 15. Sumnja se da je novac pristizao iz talijanskih tvrtki koje vjerojatno financira peruanski narkokartel, pišu 24sata, navodeći da istraga o pranju novca traje od 2013.
Među osumnjičenicima su i Pejo I. (59) te njegov sin Antonio I. (24) iz čijeg su automobila oduzeti, kasnije iz policije ukradeni, zlato i novac. Susjedi pričaju kako su dvojac s Vukomerca posljednji put vidjeli početkom ovog tjedna.

"Došli su ratnih godina s vrećicom u rukama"

Policija je noćas pretresala zgradu u njihovom vlasništvu, a kako su stanovi u njoj iznajmljeni pretres je trajao dugo u noć. Neslužbeno se doznaje da su tražili zlato i novac no da nisu ništa pronašli.
Susjedi kažu da su dvojica sumnjivaca u Zagreb doselila ratnih godina. "Došli su s vrećicom u rukama. Uvijek su bili samozatajni i s njima nikad nije bilo problema. Doduše, svi smo se pitali otkud im novac za niz stanova i kuća koje su pokupovali po Vukomercu", ispričali su.
Obitelj je ubrzo počela otvarati tvrtke na kojima su se obogatili, odnosno preko kojih su prali novac. Jednu od tvrtki pod istragom vodi supruga Peje I. a pod istragom je i njegov partner iz Samobora Pavao P.