Tjeralica: Ovo je pljačkaš koji je pobjegao iz zatvora u Puli

zatvor, bjegunac, tjeralica

Istarska policija i dalje traga za odbjeglim Bojanom Dragičevićem (33), zatvorenikom koji je pobjegao iz pulskog zatvora.
On je 22. kolovoza oko 16 sati, prilikom povratka iz šetnja, preskočio ogradu i pobjegao iz zatvora u Puli gdje se nalazio na izdržavanju kazne. Temeljem zahtjeva Zatvora u Puli, za muškarcem je raspisana tjeralica te policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere u cilju njegova pronalaska - rekli su u policiji.
Mole se građani koji imaju bilo kakve informacije o bjeguncu da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj telefona 192.

Iskoristio nepažnju pravosudnih policajaca
Dragičević je jedan od poznatijih kriminalaca iz Banja Luke. Već je lani u rujnu pobjegao iz kaznionice u Lepoglavi.
U srijedu je bio u šetnji zatvorskim krugom. Oko 16 sati zatražio je dva vježbenika (pravosudna policajca početnika) da ga vrate u ćeliju. Nestao im je u sekundi. Preskočio je zid visok oko četiri metra. Pravosudna je policajka, koja je od njega bila udaljena oko osam metara, zapucala triput u zrak i dvaput prema njemu. Nije ga pogodila.

Dragičević je lani pobjegao iz zatvora u Lepoglavi
Bojan je lani iz zatvora u Lepoglavi iskočio kroz prozor čuvane prostorije koju su, u krivom trenutku, bez nadzora ostavili policajci. Doskočio je na parkirano vozilo djelatnika kaznionice i otrčao dalje u nepoznato. U Lepoglavi je izdržavao kaznu od četiri i pol godine zbog planiranja i sudjelovanja u dvije oružane pljačke šibenske Splitske banke 2005. godine. Nakon toga je čak sedam godina bio u bijegu unatoč raspisanoj Interpolovoj tjeralici.  Uhićen je sasvim slučajno prije dvije godine u Kašincima kod Laktaša u BiH za vrijeme prometne kontrole, a gdje su on i ekipa potrošili ukradenih više od 800 tisuća kuna iz Splitske banke, nikad nije utvrđeno. Do sada je najmanje tri puta bježao iz zatvora i to ne samo u Hrvatskoj već i u susjednoj BiH te Srbiji.

Upravitelj podnio ostavku
Iz Ministarstva su rekli kako je bjegunac iz Pule u srijedu iskoristio nepažnju pravosudnih policajaca te protiv njih troje, kako piše HRT, pokrenuti stegovni postupak.  Upravitelj pulskog zatvora Emer Radulović podnio je ostavku. Iako nije neposredno odgovoran za bijeg zatvorenika, smatra da je objektivno odgovoran kao čelnik kaznenog tijela.

Iz Opće bolnice Zadar pobjegao zatvorenik Ivan Makijenko
Iz Opće bolnice Zadar dan ranije pobjegao je zatvorenik Ivan Makijenko (22) iz Gornjeg Karina. Makijenko se u zadarskom zatvoru onesvijestio te su ga prevezli u civilnu bolnicu. No, pratio ga je samo jedan policajac.
Njemu je u bolnicu došla smjena pa je drugog Makijenko zatražio da ga odvede na zahod. Nakon toga oborio je policajca te skočio kroz prozor s pet metara visine. Na slobodi je, doznajemo, prvo ukrao skuter, a potom i automobil te mu se izgubio trag.

Izvor: 24sata.hr