FOTO  Tiskovna konferencija u Sinju koalicije Pomak

Sinj, pomak koalicija

... na konferenciji za medije predstavila je svoj izborni program za 9. izbornu jedinicu za nadolazeće parlamentarne izbore. Osim kandidata iz 9. izborne jedinice, konferenciji su nazočili i kandidati iz 10. i 11. izborne jedinice.

Na početku konferencije predstavnici koalicije Pomak istaknuli su da konstantno veći dio medija prešućuje aktivnosti ove pravaške koalicije, uključujući i predizborne aktivnosti.

Ante Smoljo, domaćin skupa, koji je ujedno 14. na listi koalicije Pomak, kazao je da će na iznenađenje mnogih ova koalicija ostvariti dobar politički uspjeh.
‘Koalicija Pomak ima osnovna načela kojih se ne odriče i koja je u stanju realizirati i provesti u djelo, za razliku od mnogih drugih političkih opcija koje stalno pričaju, a ništa ne rade. Naša načela su pravo i pravda, suverenitet, gospodarstvo, Domovinski rat i obitelj. Isto tako, radit ćemo na još boljem i većem spajanju iseljene i domovinske Hrvatske, kao i na sveukupnoj hrvatskoj tradiciji', kazao je Smoljo.
Smoljo je istaknuo da se na svim listama koalicije Pomak nalaze redom imena dokazanih hrvatskih domoljuba, od kojih su većina njih hrvatski branitelji ili članovi njihovih obitelji.

‘Mi smo hrvatski domoljubi i patrioti i nikoga se ne bojimo. Neka hrvatski narod odluči što želi. Hoće li nove sinove za nove hrvatske pobjede ili postojeće stanje sa starim političkim elitama? Što se tiče mandata u Saboru očekujemo ih nekoliko, a narod, birači će odlučiti u kojoj će to biti izbornoj jedinici', kazao je Ante Smoljo uputiviši poziv biračima u Cetinskom kraju da svoj glas daju listi koalicije Pomak.
Jelena Grgić, koja je 11. na listi koalicije Pomak u 9. izbornoj jedinici kazala je da su u njihovom programu istaknuli vrlo važna pitanja za mlade i majke.

‘Hrvatskoj javnosti i hrvatskim građanima obećavemo pomak na način da ćemo napraviti pročiščavanje svih onih koji se nalaze na bitnim funkcijama, zbog kojih su mladi morali pronaći egzistenciju izvan granica Hrvatske. Želimo našim majkama koje imaju troje i više djece osigurati status odgajatelja i da mogu biti uz svoju djecu i odgajati nove naraštaje za Hrvatski narod', kazala je Grgić.

Na konferenciji koalicije Pomak govorili su i Marko Đapić i Anto Komljen, kandidati u 9. izbornoj jedinici, Ivica Radošević, kandidat koalicije Pomak u 10. izbornoj jedinici i Ivica Vladova-Đovani, kandidat u 11. izbornoj jedinici, koji je kazao da se nad dijelom članova ove pravaške koalicije, kao i na samim kandidatima na listama, provode neshvatljive policijsko - pravosudne metode. Dodao je da on upravo danas mora na obavijesni razgovor u policiju vezano za sudjelovanje postrojbe HOS-a na ulicama Kina u proslavi ovogodišnje Oluje.

Sudionici konferencije koalicije Pomak istaknuli su da se nikada neće odreći, kako su kazali, stoljetnih hrvatskih pozdrava kao što su ‘Bog i Hrvati' i ‘Za Dom spremni', jer su pod tim su pozdravima i zastavama HOS-a stotine mladića položili svoje živote na oltar Domovine. Koalicija Pomak konferenciju je zaključila porukom ‘Nama u koaliciji Pomak na prvom mjestu je Domovina, ostalima imovina'.Tekst i forto by ;Ivica Lozina