Thompson: Napadi na mene dolaze iz Ureda predsjednika!

e li Thompson fašist? A nacionalist? Ili ustaša? On tvrdi da od svega nabrojanog nije ništa, već 'hrvatski nacionalist'. No, kako onda objašnjava ustaške oznake koje se ponekad znaju dogoditi na njegovim koncertima te koja je njegova poruka publici koja nosi ta obilježja, pitala ga je Mirna.

'Ne sjedajte na provokacije raznih političara'

'Ja mogu na prste jedne ruke prebrojiti na koliko je koncerata tih znakovlja bilo. Znači, od 130 koncerata koliko sam u ovoj turneji napravio, na nekoliko koncerata su novinari otkrili takva znakovlja. Ja samo mogu kazati, svi oni koji imaju potrebu nositi vojna znakovlja, neka nose hrvatske pobjedničke vojske, nijedna druga. A onima koji su nosili sporna na tih nekoliko koncerata, mogu samo kazati da ne nasjedaju na provokacije raznih političara i medija koji žele i ovu generaciju koja je stvorila hrvatsku državu, i ove mlađe naraštaje, opterećivati sa Drugim svjetskim ratom'.

Mirna ga na ovaj odgovor stručno bocnula pitanjem: 'Zašto nikada nisi jasno i glasno rekao da nisi fašist i da ne propagiraš ustaški pokret'. Marko je odgovorio: 'Nikada u nijednoj mojoj pjesmi nisam te termine koristio. Nikada u nijednoj svojoj izjavi se nisam pozivao niti na fašizam, nacizam, sve ono što mi pripisuju. Nikada nijednom svojom gestom ni u svojem nastupu nisam imao te termine. Tako da teško mi je kazati i odgovoriti na to zašto nikad nisam odbio nešto što nikad nisam rekao. To su stvari koje.. teško je sjediti sada ovdje i odgovarati na optužbe, na djela koja nikad nisam počinio'.

'Imam dokaze da me napadaju iz Ureda predsjednika'

Na Mirnino pitanje kako objašnjava i doživljava zabranu koncerta koji se u Švicarskoj i zemljama EU nedavno dogodio Thompson odgovara: 'Pa to je bilo jedno veliko iznenađenje za mene s obzirom da sam ja u Švicarskoj i zemljama EU puno nastupao. U Švicarskoj sam nastupio možda 15, 20 puta i nikada se nije dovodio u pitanje nijedan moj nastup i nikada se o mojem nastupu nije u stranim zemljama toliko pisalo'.


dnevnik.hr