The Economist o Hrvatskoj: Bolesna Hrvatska. Veliki nered.

HSS-NHI, SDP, Zoran Milanović, Zoran Milanović, Vjekoslav Bevanda, prosvjedi, Hrvatska, Vlada, Zoran Milanović, Pomoćnik ministra financija, Branko Šegon, premijer, Zoran Milanović, Hrvatska, The Economist, Zoran Milanović, Zoran Milanović, Milan Bandić, komentiranje , Zoran Milanović, Koordinacija braniteljskih udruga, Zoran Milanović, Eurostat, Hrvatska zemlja
The Economist naglašava kako, premda je popularna turistička destinacija, Hrvatskoj nije dobro prvenstveno zato što ekonomija pada već šestu godinu za redom. Kada je Zoran Milanović preuzeo vlast, obećao je bolne ali nužne rezove, no od tada se ništa nije dogodilo. Zoran Milanović uživa reputaciju inteligentne osobe, ali ne i vještog političara i komunikatora. Suosjećao je sa žrtvama poplave tako što im je ispričao da je i njemu jednom pukla cijev - piše u tekstu ovog uglednog tjednika pod naslovom 'Bolesna Hrvatska, Veliki nered'.

Od kraja rata 1995., sve vlade su obećavale rezove u napuhanom javnom sektoru, i prebrojnim jedinicama lokalne samouprave. No, unatoč nekim manjim reformama, nitko, uključujući i sadašnju Vladu, nije imao volje suočiti se s moćnim interesnim grupama poput sindikata, koji se bore protiv svake promjene koja utječe na njih, objašnjava The Economist.