Teška prometna nesreća: Ozlijeđeno sedmero ljudi, među njima i majka i dijete

križevci, teška prometna nesreća

Nesreća se dogodila oko 21:15 na državnoj cesti 22 kod Guščerovaca. U nesreći je ozlijeđeno sedmero ljudi, priopćila je koprivničko-križevačka policija.

Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil njemačkih registracija prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i sudario se s osobnim automobilom Audi križevačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50 – godišnji vozač.

Nakon sudara automobil njemačkih registracija sletio je van kolnika, dok je drugi automobil prilikom rotiranja udario u zemljani nasip. U nesreći je teže ozlijeđena 44 – godišnja putnica i 10 – godišnji putnik iz osobnog automobila križevačke registarske oznake, dok su lakše ozlijeđena obojica vozača i trojica putnika (22, 26 i 30) iz osobnog automobila njemačke registarske oznake.

Kako se doznaje od PU Koprivničko-križevačke, ozlijeđeni su majka i dijete, ali nasreću ne nalaze se u životnoj opasnosti. 50-godišnji vozač imao je 0,46 promila alkohola u krvi i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste broj 22 te se promet odvijao obilazno mjestom Guščerovec, Bočkovec, Sv. Helena, Križevci i obrnuto.

dnevnik.hr