Tepeš i Ćorić u Osijeku povodom 120. obljetnice smrti Oca Domovine!

HSP AS H, hsp ante starčević, HSP dr. Ante Starčević, Osijek
. Polaganjem vijenaca, paljenje svijeća te zajedničkom molitvom odana je počast Ocu Domovine, svim poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim članovima HSP AS.

Protokol je započeo dana 26.02.2016. s početkom u 16,00 sati. Nazočnima se uvodno obratio glavni tajnik i saborski zastupnik Pero Ćorić. U svom obraćanju naglasio je obvezu HSP AS da kao najsnažnija, jedina parlamentarna i stožerna pravaška stranka radi promicanju i očuvanju pravaštva i starčevićanstva kao jedinog izvorno hrvatskog političkog svjetonazora. Iz navedenog proizlazi i obveza svepravaškog okupljanja po okriljem HSP AS i našeg Pravaškog kišobrana te je na tom tragu pozdravio predstavnike izaslanstva stranke DESNO i izaslanstvo SUDHOS-a na čelu s pukovnikom HOS-a Borom Barišićem. Iskoristio je prigodu te pozvao sve koji se osjećaju pravašima da se pridruže HSP AS kao snažnoj i moćnoj političkoj snazi koja bilježi na dnevnoj bazi desetke i stotine novopridošlih članova. Upravo je Osječko-baranjska županija primjer takvog stranačkog procvata i povratka u dane kada je pravaštvo bilo politička snaga koja je obnašala najviše dužnosti vlasti u ovom dijelu Hrvatske.

Protokolu su nazočili dužnosnici i članovi svih ustrojenih osječko-baranjskih podružnica, cjelokupno Županijsko vijeće OBŽ te glasnogovornik stranke Hrvoje Niče mag. oec., član predsjedništva stranke iz Vukovara Tomislav Džanak, predsjednik ŽV HSP AS OBŽ Zdravko Vukić dipl. iur., glavni tajnik i saborski zastupnik Pero Ćorić te predsjednik stranke i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš prof.

Obraćajući se nazočnim stranačkim prijateljima te medijima s lokalne i državne razine, Ivan Tepeš prof. kao povjesničar progovorio je o liku i djelu dr. Ante Starčevića. U svom stilu, studiozno i zorno pojasnio je važnost njegove političke pojave prije 165 godina te posebno naglasio na važnost i utjecaj pravaštva na politička kretanja u svjetlu pridruženja zajednici europskih naroda. Njegov dolazak na područje IV. izborne jedinice gdje je i izabran u Hrvatski sabor potvrda je kako nije zaboravio svoju političku bazu nego koristi svaku prigodu da istoj bude na usluzi.

Nakon protokola obilježavanja 120. obljetnice HSP AS je održao proširenu radnu sjednicu Županijskog vijeća kojoj su nazočili svi navedeni stranački dužnosnici u „Ober Lunch Bar"-u. Istom prigodom stranački čelnici informirali su nazočne o tijeku priprema za IV. Opći sabor stranke te čuli izvješća o svakodnevnom ustroju stranke u Gradu na Dravi. Predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. svečano je uručio imenovanja za određene stranačke dužnosti. Gabrijela Harkanovac imenovana je za koordinatoricu Podružnice Donji Miholjac, Kristina Kovačević Stranski dr. med. imenovana je za koordinatoricu Podružnice Osijek, Hrvoje Zovko bacc. oec. imenovan je za koordinatora Kluba mladih starčevićanaca OBŽ te Marija Markić za koordinatoricu Kluba žena starčevićanki OBŽ. Ustrojen je i Odbor za branitelje OBŽ na čijem čelu se nalazi Ivica Varga iz Čepina. Ustrojen je Klub mladih starčevićanaca za Grad Osijek, a na mjesto predsjednika izabran je Dominik Novaković.