Tarik Filipović o optužbi za silovanje: 'Na sudu je kao obranu smislila tu priču...'

Tarik Filipović, optužbe

Nakon što je Anica Jurilj, bivša kućna pomoćnica Lejle i Tarika Filipovića, na sudu, na kojem ju se tereti da je ''olakšala'' poznati par za 150 tisuća kuna (oko 20.294 eura), na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5.000 eura i 100 kanadskih dolara, iznijela optužbe na račun glumca u velikom intervjuu za magazin ''Gloria'', Tarik Filipović ispričao je svoju stranu priče.

Naime, Jurilj, kako je prenio ''Jutarnji list'', potpuno je neočekivano u nastavku suđenja optužila poznatog glumca i TV voditelja za seksualno uznemiravanje i dodala kako se zlato, zbog kojeg i jeste na sudu, u njenoj torbici našlo kao Tarikovo ''izvinjenje'' nakon što ju je navodno 11. ožujka 2013. zaskočio dok je u njegovom domu slagala čisti veš. Tarik Filipović odbacuje te optužbe i vjeruje kako će pravda biti zadovoljena na sudu.

- Žena je kod nas došla na preporuku, radila nekoliko godina i moram priznati da je bila vrijedna. Prema njoj smo se odnosili s punim poštovanjem i povjerenjem, uostalom, imala je ključeve našeg stana - rekao je Tarik Filipović za ''Gloriju'' i nastavio:

- Na sudu je kao obranu smislila tu pučkoškolsku priču kako sam je napastovao i u torbu joj gurao zlato. Mislim da to ne treba komentirati. A kao sporni datum navela je moj rođendan 11. ožujak, baš kad sam stigao kući iz bolnice, u kojoj sam završio nakon nesreće u kojoj me udario auto i jedva sam hodao uz pomoć štaka - kazao je glumac.

Kako je otkrio glumac i voditelj, Anica Jurilj kod njih je došla na preporuku prijatelja i poznanika, a nakon što se sve saznalo u javnosti, još je pet obitelji stupilo u kontakt s Tarikom Filipovićem, a koje su, kako kaže, prošle isti scenarij s njom, no nakon što su joj zaprijetili policijom, vratila im je većinu otuđenih stvari.

Ovih mu se dana, kaže, javila i jedna imućnija zagrebačka obitelja kojoj je čistila apartmane na moru, a nakon što im je naprasno dala otkaz, shvatili su, kaže Tarik Filipović, da ih je ''uistinu temeljito počistila''.

- Nadam se da će dobiti kaznu kakvu zaslužuje - poručio je Tarik, dodajući da je i njegovoj supruzi Lejli cijela ova situacija suluda.