'Svi problemi su nastupili kada je Bandić napustio SDP. Dotad ga je premijer hvalio'

Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, Hrvati u BIH, Milan Bandić, BIH, Milan Bandić, Sarajevo, Ivo Komšić, Milan Bandić, Sarajevo, HKD Napredak, Milan Bandić, Milan Bandić, Sarajevo, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, uhićenje, pritvor, Milan Bandić, Zagreb, zemlja, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, remetinac, klevetanje ,  sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, Zagreb, jamčevina, Milan Bandić, Milan Bandić, remetinac, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, Milan Bandić, izbori, Hrvatska
Svojim je osebujnim izjavama punim ironije dao do znanja da je i dalje na Bandićevoj strani te da smatra da je riječ o politički motiviranom procesu.

- Ako je Milan Bandić bilo što napravio, ja nisam protiv toga da bude uhapšen, ali molim da za bilo kojeg građanina ili stranca koji se zatekne u Hrvatskoj bude na osnovi nekakvih dokaza, na osnovi nekakvih činjenica - rekao je Kalinić, pitajući se zašto njegova navodna sporna djela nisu prije procesuirana ako su se stvarno dogodila.

- Svi problemi su nastupili kada je napustio SDP. Dotad ga je premijer hvalio - rekao je Kalinić.

- Da je Milan Bandić ostao u SDP-u, nitko ga ne bi krivo pogledao - rekao je Kalinić, dodajući da nikada nije bio član nijedne stranke pa neće pristupiti ni novoj Bandićevoj.

- Problem je što su uvijek isti ljudi. Hrvatskoj je problem u ljudima - rekao je Kalinić.

Tvrdi da se jako puno veleposlanika i diplomata interesira za Bandićev slučaj. Poručio je da ne dolazi u obzir da se odrekne svog prijatelja Bandića. Rekao je da sve njegova navodna zlodjela, čak i da su točna, ne bi stala ni u fusnotu kad bi se pričalo o privatizacijskoj pljački.

- Grad u kojem sam ja rođen (Zadar, op. a.) nekad je imao 15.000 radnih mjesta u metalskoj industriji, a danas nema nijedno - rekao je Kalinić.

Rekao je da su prekršena ljudska prava svih ljudi koji su pritvarani u aferi Agram, a nije isključio mogućnost da i sam bude uhićen.

- Verbalni delikt se na mala vrata vratio, ne bi me to čudilo - rekao je Kalinić.

Kalinić je ironično rekao kako se baš slučajno dogodilo da su Bandića opet "poslali na ljetovanje u Remetinec" dan nakon što mu je dopušteno obnašanje dužnosti gradonačelnika. Usporedio je to s ubojstvom ruskog oporbenjaka Borisa Nemcova, za kojega se "kao slučajno" dogodilo da su ga ubili Čečeni.

- Hrvatska je poznata pravna država - ironično je rekao.

- Da krimen postoji oni ne bi ni izašli iz pritvora. Neka se taj krimen raščisti ako postoji, ali za sada ovo ne liči na taj krimen - rekao je Kalinić. Izrazio je uvjerenje da će Bandić biti pušten jer su sporne donirane slike njegove pa on može raditi s njima što hoće.

Govoreći o špekulacijama da će Bandić Sandru Švaljek, koja u njegovoj odsutnosti vodi grad, zamijeniti svojom drugom zamjenicom Vesnom Kusin, Kalinić je rekao da mu se obje sviđaju te da ne vidi potrebu da se išta mijenja.

vecernji list