Sve je bio dobar san nastavlja turneju po kinima u Hrvatskoj

Sve je bio dobar san, film, Sve je bio dobar san, film, Dubrovnik, Sve je bio dobar san, priznanje, film, Sve je bio dobar san, film, nagrada, grčka, Sve je bio dobar san, grčka, film, Sve je bio dobar san, Vukovar, Sarajevo, Sve je bio dobar san, film, HTV, Sve je bio dobar san, Mostar, film
Ovaj film je izazvao veliku pažnju u javnosti i veliki odaziv gledatelja diljem Hrvatske.
Film postao je pravi hit, nakon izlaska iz kino dvorane nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer pokušava prikazati jednu drugačiju istinu o Domovinskom ratu kroz vizuru i oči stranaca, odnosno majke Francuskinje koja traga za posmrtnim ostacima svoga sina. Priča o Jean-Michelu Nicolieru, dostojna antičke tragedije, ispripovijedana je filmskim jezikom dokumentarca.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san' proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu.

U filmu se pojavljuje očevidac mučenja Dragutin Berghofer - Beli, pukovnik Ivan Grujić koji forenzički analizira posmrtne ostatke nepoznatih osoba ubijenih za vrijeme Domovinskoga rata, Josip Račić koji je s Jean-Michelom ležao u razorenoj vukovarskoj bolnici, doktorica Vesna Bosanac i drugi. Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik, i Udruge Artizana iz Zagreba.

Priča o mladom Francuzu pretočena je 2012. godine i u roman naslovljen "Jean ili miris smrti", koji je utemeljen na dugogodišnjoj osobnoj istrazi Nevenke Nekić i Antuna Ivankovića protkan iskazima sa suđenja u Beogradu, pismima Jeanove majke i isječcima iz francuskog tiska. Knjiga je izdana u nakladi Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika.

Idući tjedan svoju projekciju film će imati u Gradu Dubrovniku u petak, 17. lipnja 2016., u kinu Jadran s početkom u 20:30 sati.