Suđenje Mamiću u samoj završnici: iznose se završne riječi, očekuje se objava datuma konačne presude

Zdravko Mamić
Suđenje Dinamovu savjetniku Zdravku Mamiću i ostalima primiče se kraju. Danas na Sud dolaze svi optuženici koji se trebaju očitovati o izmijenjenoj optužnici. Nakon toga počinju završne riječi obrane i tužiteljstva. Danas bi trebao biti poznat i datum konačne presude.

Prošlog je puta tijekom suđenja otkriveno kako je Mamićeva obrana, očito zabunom, među dokazni materijal stavila i papir s uputama kako treba svjedočiti Dejan Lovren.

Podsjećamo, tijekom Lovrenovog svjedočenja, Zdravko Mamić napustio je sudnicu ljutit jer je USKOK prigovarao lažnom iskazu. U godini dana, koliko traje ovo suđenje, Mamić je nekoliko puta napuštao sudnicu te vrijeđao tužitelje, a na raspravi je čak i otkazao suradnju odvjetnicima.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovu direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.