Sudionike konferencije summit 16 plus Kina čuvat će čak 1700 policajaca

summit 16 plus Kina
Kinesku delegaciju predvođenu predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine, Lijem Keqiangom, koja u utorak navečer dolazi u Hrvatsku na summit 16 plus Kina, kao i sudionike konferencije koja će trajati dva dana u Dubrovniku, čuvat će čak 1700 policajaca (600 do 800 u Zagrebu te oko 900 na dubrovačkom području).

Radi se, kako je rekao zamjenik glavnog ravnatelja policije i šef stožera osiguranja službenog posjeta Josip Ćelić, najsloženijem osiguranju ikad koje je radila hrvatska policija.

Najavljeni su mogući privremeni zastoji i gužve u prometu.

Predsjednik Narodnog vijeća Kine u službenom posjetu Hrvatskoj bit će od 9. do 12. travnja, pri čemu će u Zagrebu biti 9. i 10. travnja, dok će 11. i 12. travnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku 16+1 na kojem će biti šefovi država istočne i srednje Europe.

"Zbog brojnosti štićenih osoba i delegacija radi se o iznimno složenom osiguranju, najsloženijem ikad koji je radila hrvatska policija, iako je dosad odradila mnoga zahtjevna osiguranja", rekao je Ćelić pojašnjavajući da će u Zagrebu u osiguranju sudjelovati između 600 i 800 policajaca, a na području dubrovačko-neretvanske županije više od 900.

Dodao je da su za osiguranje angažirani službenici temeljne, interventne, kriminalističke, specijalne i granične policije te da su stručne službe provele su sve potrebe mjere zaštite na kopnu, moru i u zraku.

Ćelić je zamolio građane da budu strpljivi i da što bolje surađuje s policijom koja će u minimalnoj mjeri ometati njihov svakodnevni život.

Zagrepčani su tijekom vikenda dobili obavijesti i potrebne upute, a zagrebačka policija je na svojim internetskim stranicama u formi karata objavila preporučene pravce kretanja.

Više na vijesti.hr

 

hercegovina.info