Sud odlučio da Nina Kuluz mora vratiti Cesarea ocu na kraju školske godine

nina kuluz, Cesarea
Županijski sud u Zagrebu pravomoćnom odlukom odbio zahtjev majke Nine Kuluz za odgodom predaje osmogodišnjeg Cesarea njegovu ocu Talijanu Alessandru Avenatiju. Predaja dječaka bit će nakon završetka školske godine u lipnju, odlukom Općinskog suda u Splitu nakon što je odgođena već zakazana ovrha početkom veljače, piše Slobodna Dalmacija.

Odluku o odgodi splitski sud je donio po službenoj dužnosti zbog nedostatka sigurnosnih uvjeta, a u međuvremenu je odbio četiri zahtjeva majke. Po njezinim žalbama zahtjevi za odgodom su potom išli na evaluaciju na viši sud u Zagreb, koji je u svakom pojedinom slučaju potvrdio odluku splitskog suda.

Svaki put odluku je donosio drugi sudac za mladež, a u svojim odlukama između ostaloga navode kako majka nije dokazala niti jedan razlog zbog kojeg bi trebalo zabraniti povratak djeteta u Italiju. Među razlozima zbog kojih bi se moglo zabraniti odvođenje Cesarea Avenatija iz Hrvatske je ozbiljno zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta.

Majka je također zatražila ukidanje ili preinačenje pravomoćne odluke o povratku njezina sina u Italiju ocu, što joj je odbio Županijski sud u Splitu krajem ožujka ove godine.

Nad njom je, osim onog u Italiji koji je okončan presudom i zatvorskom kaznom, u tijeku i postupak zbog otmice koji se vodi pred Općinskim sudom u Splitu i u kojem je zakazano ročište početkom svinja, piše Slobodna Dalmacija.