Strava u osnovnoj školi: 'Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te'...

zlostavljanje, Srbija, pedofilija, droga, italija, dječak, djevojčica, promjena spola, silovanje, zlostavljanje, karlovac, silovanje, Srbija, zlostavljanje, obljuba, zlostavljanje, Srbija, seks, kobila, zlostavljanje, pakao, zlostavljanje, Srbija, dijete, pijanstvo, Tuzla, autizam, zlostavljanje, djevojke, strava, škola, zlostavljanje, dječak, silovanje, zabava, šala, okrutnost, ledeni izazov, tinejdžeri, dječak, silovanje, stravično, strava, orgije, ubojstvo, pedofilija, Međugorje, silovanje, silovanja, skandal, škola
Nemoj se čuditi ako te netko na kraju ulice dočeka and kill the shit in you. (...) Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te. E, molit ćeš me da te ne ubijem, izrezat ću ti sve dijelove tijela i dati svinji da ih pojede...", samo je dio poruka koje je učeniku uputila njegova kolegica iz razreda, 13-godišnja djevojčica. Iako učenik M. K. nije bio agresivan prema njoj i prijateljicama, djevojčice su ga uzele na pik. "Sve je počelo na kraju šestog razreda, bili su zavidni zbog ocjena. Djevojčica s kojom se moj sin intenzivno družio odmalena naprosto se okrenula protiv njega i povukla ostale cure u razredu. Njihovo iživljavanje postalo je sve okrutnije. Napisali bi na Facebooku: Mi te svi mrzimo. Što radimo sutra? Tučemo M. K.", ispričala je majka dječaka za Jutarnji list.

Zlostavljanje se nastavilo i u drugoj školi

Nakon prijetnji na Facebooku i nezadovoljavajuće reakcije škole, majka je odlučila podnijeti policiji prijavu zbog zlostavljanja djeteta. Odgovor ju je, kaže, šokirao - nije bilo dovoljno elemenata za prijavu. Zato je odlučila sina, odličnog učenika, ispisati iz škole u osmom razredu, te ga je upisala u susjednu školu u istoj ulici. No, zlostavljanje se nastavilo.

"Preko Facebooka su izvijestili učenike iz nove škole tko im dolazi i učenici su nastavili agresivno napadati M. K., nakon čega je izbio incident. Suprotstavljajući se maltretiranju, moj se sin fizički sukobio s jednim od dječaka. Ravnatelj škole zatražio je da se odmah ispiše a da nije poslušao objašnjenje ili razmislio o nekoj blažoj pedagoškoj mjeri s obzirom na to da je bila riječ o jednom udarcu bez posljedica", tvrdi majka.

Tako je u toj školi M. K. proveo samo tjedan dana, a pojavili su mu se teži zdravstveni problemi. Zbog pritiska u grudnom košu, anksioznosti i suicidalnih misli primljen je na hitni prijem dječje bonice.

U pet škola odbili upisati dječaka

Majka je u međuvremenu trebala pronaći treću školu u koju će upisati M. K., a u tome je uspjela tek nakon razgovora u šestoj školi. U pet škola su majku i dječaka ravnatelji, na ljubazan ili manje ljubazan način, odbili.

"Odlučila sam vam ispričati ovu priču sada kad se nadam da je napokon došao kraj agoniji. Nevjerojatno je da u prvoj školi nisu razumjeli težinu problema i zaštitili mog sina, nevjerojatno mi je ponašanje ravnatelja u drugoj školi. Niti jednom roditelju ne bih poželjela da to prođe i zato vam to pričam", ispričala je majka.

Iz prozvane prve škole su kazali da su razrednica i škola intenzivno odrađivali sve što je bilo u njihovoj domeni, vezano za ovu situaciju. Ravnatelj druge prozvane škole se nije očitova.