Strava u naselju kraj Varaždina: Mrtav pijan ušetao kafić i htio aktivirati bombu za stolom

ručna bomba, dresden, Njemačka policija, Njemačka
Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjeg muškarca kojeg se tereti da je prije mjesec dana u ugostiteljskom objektu u Malom Bukovcu "u stanju jake alkoholiziranosti prišao stolu za kojim je sjedilo sedam osoba, izvadio iz džepa ručnu bombu i stavio je na stol, čime je izazvao opasnost za prisutne osobe, a do aktiviranja bombe nije došlo jer mu je bombu jedan od prisutnih uspio uzeti iz ruke".

Sud je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i produljio istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.


Nesvakidašnji događaj zbio se u mjesnoj birtiji u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega. Nešto nakon ponoći, 41-godišnjak se s bombom u ruci jednostavno ušetao u kafić.

Jedan gost kafića, kada je ugledao bombu, odmah ga je krenuo razoružati. U tome je uspio, srećom prije nego što se ikakvo veće zlo dogodilo. Nije poznato je li muškarac prijetio aktiviranjem bombe ili ne.

Gosti kafića odmah su pozvali policiju, a bombu je nakon intervencije temeljene policije preuzeo policijski pirotehničar PU varaždinske.

Policajci su nakon toga tražili i dobili od Županijskog suda u Varaždinu nalog za pretresom kuće i prostorija kojima se 41-godišnjak koristi. Pronašli su tek desetak metaka različitog kalibra, no drugih eksplozivnih naprava i oružja nisu pronašli