Poruka hrvatskoj vlasti: Strašno vam je kad jedna Hrvatica napiše-Ovo je Hrvatska

...koja će radije završiti iza rešetaka, nego državi platiti 1200 kuna - mizernu cijenu ostavljanja papirića s domoljubnom pjesmom na vratima Banskih dvora.

I bilo bi za svaku pohvalu što se dobre priče prenose, da mlada Splićanka ne kaže kako nitko od novinara s tih portala i dnevnih novina nije s njom razgovarao! Svi znaju što misli Kristina Ćurković, a nitko od njih nije uspio doći do njezina odgovora, kaže. Dapače, u posljednja dva dana, otkako je objavljena njezina priča na portalu dnevno.hr, odbijala je davati bilo kakve izjave.

Samo za dnevno.hr otvorila je dušu i ispričala kako se neugodno iznenadila kada je po raznim medijima, ponajviše onima u izdanju EPH u vlasništvu Ninoslava Pavića, pročitala izjave koje je u četvrtak dala dnevno.hr namjerno izbjegavajući druge. Ne bi joj ni to smetalo, nastavila je mlada studentica teologije, da ih nisu iskompilirali i prilagodili svojim ciljevima.

- Ni s kim nisam razgovarala, a stavljaju mi izjave u usta, citiraju me pod navodnim znakovima - rekla je pomalo razočarano.
Prije nego nam je objasnila koji su to navodi na stranicama dnevnih novina i internetskih portala koji su joj zasmetali, pitali smo Kristinu zašto odbija davati izjave za sve te medije, iako su oni u petak pokušavali doći do nje.

- Zašto govorim samo za dnevno.hr? Zato jer je hrvatski portal, ne jugoslavenski. Neovisan je, pošten i slobodan, nikada nije prešao na krivu stranu, za razliku od 'lijevih' medija koji su u vlasti stranih gazda, zagovaraju povratak nekakve Jugoslavije i sve što rade prilagođavaju potrebama svojih vlasnika - pojasnila je mlada splitska lavica.

Nije se zaustavila na tome. Ljuti je, kaže, što ti isti mediji podilaze strankama na vlasti, iskrivljuju istinu, krivo informiraju javnost i propagiraju ono što odgovara vladajućim elitama.
- I neću s njima imati posla - zaključila je.

Zanimalo nas je kako je moguće da, iako tako mlada, već ima čvrsto izgrađene stavove.

- Nisam ništa krivo rekla. Recite mi, kako uopće jedan hrvatski medij može napisati da sam stihove domoljubne pjesme okačila na vrata premijera?!, kaže Kristina koja je preko noći postala hrvatska junakinja i dodaje:

- To nisu premijerova vrata, nisu njegovo privatno vlasništvo, to su vrata hrvatske Vlade koja nas pljačka, iako je mi biramo i plaćamo iz naših džepova, to su vrata svih nas - odrješita je.

Tužna je kaže, i zbog mnogih drugih stvari koje su, tragom priče našeg portala, osvanule na stranicama nekih medija u subotu. Skromna djevojka kaže da nije teologinja, kako su je mediji, koje naziva 'lijevima', nazvali. Pojašnjava kako si nikad ne uzima zasluge prije vremena; još uvijek studira i tek kada dobije diplomu, predstavljat će se kao teologinja.

Nadalje, Kristina Ćurković demantira i navod iz jednih dnevnih novina o tome da je već ranije osuđivana. Kaže kako je slučaj u kojem joj se sudilo zbog skidanja EU zastave s Banovine i postavljanje hrvatske, u postupku žalbe, kako je naš portal i objavio. Krivo je interpretiran i njezin čin bacanja jaja na HDZ-ovce u Omišu 2011. godine.

- Pišu da sam gađala Marasovića. Nisam. Bacala sam jaja na politiku koju je HDZ, koji je tada bio na vlasti, provodio - ispričala je za naš portal, pojašnjavajući kako je boli nepravda koju i HDZ i SDP nanose ljudima.

- Brodogradilišta prodaju za jednu kunu, izručuju branitelje Srbiji, dok su Gotovina i Markač trunuli u Haagu, oni su šutjeli. Hrvatski branitelj Veljko Marić i dalje je u pritvoru, niti ti mediji niti hrvatska vlast ga ne spominju. Izručimo branitelje, ali ne i Perkovića, on je njihov. Terete ga da je ubojica, neka ide dokazati da nije. Što mi drugo ostaje za zaključiti, nego da su ovi na vlasti koji ga čuvaju, isti kao i on? - nastavila je s tugom u glasu.

Obrušila se Kristina i na aktualnu vlast za koju je, kaže, strašno kad jedna Hrvatica napiše 'Ovo je Hrvatska', a ne smetaju im abolirani četnici niti srpski navijači koji usred Vukovara, usred Hrvatske na transparentima ćirilicom provociraju 'Ovo je Srbija'!

Hrvatima je opet poručila: 'Nema predaje, svjesna sam da će me uvijek kažnjavati, ali idemo do kraja.'

Sve su ovo činjenice koje doista govore u prilog tome da se ova mlada Splićanka iz petnih žila, na svoj način, bori za svoju Hrvatsku, da cijelim svojim bićem istinski vjeruje u ono što radi i da je, unatoč mladim godinama, ne zanimaju naslovnice novina. Nadamo se da će Kristina Ćurković ustrajati u svojoj borbi i do kraja ostati samo svoja. Priželjkujemo i da svaki novi dan izrodi još poneku hrvatsku Kristinu i da naša mlada junakinja nikad ne ostane usamljena u svojoj borbi.