Stranka Vojislava Stanimirovića, protiv koga je podignuta kaznena prijava za ratne zločine, nudi se HDZ-u

 Vojislav Stanimirović, milorad pupovac, HDZ
...kazao je kako su spremni surađivati s HDZ-om te da je konsolidacija i reformiranje HDZ-a jedna od najvećih i najprečih potreba hrvatskog političkog života.
Osim toga, za Večernji list je potvrdio kako je uvjeren da će HDZ s Andrejem Plenkovićem na čelu sigurno biti stranka suradnje. Pupovac smatra kako je suradnja među strankama Hrvatskoj potrebna neovisno o tome jesu li koalicijski partneri na vlasti ili u opoziciji.
Udruga dr. Ante Starčević želi podsjetiti ili upoznati hrvatsku javnost kako su protiv predsjednika SDSS- a, Vojislava Stanimirovića, novinarka Karolina Vidović-Krišto i povjesničar Josip Jurčević podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, u srpnju 2013. godine kaznenu prijavu zbog kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Slučaj je preuzeo zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je nedavno za portal Direktno.hr izjavio u kojoj je fazi taj postupak.

"Taj slučaj davno smo podnijeli, on je u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku koje nas segmentalno obavještava da je saslušan neki svjedok, pa se onda par mjeseci uopće nitko ne javlja, pa nas opet obavještavaju da je saslušan neki svjedok. Ni na kraju pameti Županijskom tužiteljstvu u Osijeku nije da pozovu prijavitelje Karolinu Vidović-Krišto i Josipa Jurčevića i mene da sudjelujemo u saslušanju svjedoka, nego se rade takozvane te predistražne radnje i to se sve svodi na rutinsku obavijest da je saslušan svjedok Petar Petrović, a na koju okolnost, što je rekao - nemamo pojma. Kad podvučemo zajednički nazivnik pod ovo sve što sam sada rekao - to je jedno veliko, veliko otezanje. Oteži što dulje, što dalje, vrijeme će učiniti svoje, predmet će pasti u zaborav.

Previše ozbiljne optužbe su u toj kaznenoj prijavi navedene da Državno odvjetništvo nije dosad moglo već dovršiti taj postupak i donijeti odluku ili da se kaznena prijava odbacuje ili dignuti optužnicu", kazao je Zvonimir Hodak.

Za Udrugu dr. Ante Starčević-Tovarnik Antun Ivanković, predsjednik