Strah na ulici: Djeca su bježala od medvjeda

medvjed na ulici

... sve češće spuštaju u gradove. Kopaju i po smeću koje nije u kontejnerima.

Imamo odobrenje iz Ministarstva za odstrel, no trudit ćemo se humano pristupiti životinji te je potjerati u prirodno stanište, rekli su lovci Leo Ivančić i njegov istoimeni otac, predsjednik Lovačkog društva Crikvenica, o dojavi da se medvjed šeta ulicama Crikvenice, piše 24sata.hr.

Dojavu su dobili u utorak oko 19.30 sati od crikveničkog veterinara kojemu su uspaničeni građani javili kako su vidjeli medvjeda od 200-tinjak kilograma kako se šeta centrom grada i ide prema rivi. U potrazi su bili dva puta, no bez uspjeha.

- Razgovarao sam s ljudima koji su se prilično uplašili i zabranili djeci da izlaze na ulicu. Vidio sam i djecu kako trče kućama i viču: ‘Medvjed! Medvjed!' - govori nam lovac Leo Ivančić.

Dodaje kako su pojave divljih životinja, poput veprova, koza, konja, lisica i medvjeda, po priobalnim gradovima i selima zadnjih godina sve češće. Jedan od razloga je potraga za hranom, koju građani odlažu izvan kontejnera.

- Prije desetak dana prijatelj mi je ispričao kako je također vidio medvjeda dok je sa psom šetao na Kačjaku, između Crikvenice i Jadranova, a prije tjedan dana u dvorištu vrtića, koji se nalazi u centru grada, dvadesetak metara od mora, lovci su uklonili divlju svinju - prisjetio se stanovnik Crikvenice.